Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δράμας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην οποία καλούσαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας και πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα. Στην συγκέντρωση τον παλμό έδωσε η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών από Λύκεια – Γυμνάσια της Δράμας.

Χαιρετισμό απεύθυνε από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, η πρόεδρος Σακαλίδου Αναστασία η οποία μεταξύ άλλων είπε:

Συναδελφοι,συναδελφισες

Η σημερινή απεργία δεν επιλέχτηκε τυχαία, αφού συμπληρώνεται 1 χρόνος από το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ με τους 57 νεκρούς. Απαίτηση των εκατοντάδων  σωματείων που την οργάνωσαν και καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, είναι να αποκαλυφθούν  τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά που υλοποίησαν τις επιταγές της ΕΕ, της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων στο όνομα των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ 

Την ίδια ώρα τα  εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023 ενώ κάθε 2 ημέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Κόντρα στην εξευτελιστική στάση της ΓΣΕΕ, δίνουμε συλλογική μαχητική απάντηση στα ψίχουλα και την κοροϊδία. 

Παρά την υπονόμευση και  της ΓΣΕΕ, που μιλά για απεργία τον Απρίλη. Παρά την διασπαστική στάση της να μην προκηρύξει απεργία σήμερα – στάση που υιοθετείται πλήρως και από το Εργατικού Κέντρου Δράμας – πανελλαδικά έχουμε ρεκόρ αποφάσεων από  37 εργατικά κέντρα και 22 ομοσπονδίες.

Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει! Δουλεύουμε και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, να αγοράσουμε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οι τράπεζες και τα funds καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια μας. Ζούμε μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια και ψαχνόμαστε για δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα φέρουμε βόλτα. Την στιγμή που η μεγάλη εργοδοσία αποκομίζει τεράστια κέρδη από τη δική μας εξαντλητική και κακοπληρωμένη δουλειά.

Είναι η ώρα να κλιμακώσουμε, να εκφραστεί ακόμη πιο αποτελεσματικά και δυναμικά η γενική αγανάκτηση απέναντι στην φτώχεια, την ακρίβεια, την αδικία.

Να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και να διεκδικήσουμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Απεργούμε και διεκδικούμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας στους δρόμους της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου κλείσανε την εκδήλωση με τραγούδι.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...