Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμπ/λων Δυτ. Αττικής: Καταγγελία την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει  την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», στον οποίο συμμετέχει και πλοίο ελληνικής αποστολής.

Απαιτούμε να ματαιωθεί κάθε κράτηση και σύλληψη όσων συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και να επιτραπεί να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Παλαιστίνης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές συγκρούσεις, για το γεγονός ότι έχει αναγάγει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ σε στρατηγικό εταίρο, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι μεγάλες χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, όπως και η συγκέντρωση στην εργατούπολη της Ελευσίνας,  ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για 13 ώρες δουλειάς – σκλαβιάς, που είναι ενταγμένο στα σχέδια της πολεμικής οικονομίας – προετοιμασίας, και που προϋπόθεση για την μεγαλύτερη κερδοφορία των εργοδοτών είναι το παραπέρα ξεζούμισμα των εργατών. Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν για ακόμα μια φόρα την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό.

Παλεύουμε για

  • Να διακοπεί κάθε μορφή πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει τώρα το μακελειό και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Να εφαρμοστεί άμεσα η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 10 Οκτώβρη στην πρεσβεία του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με σημείο συνάντησης στις 19:00 στο μετρό Πανόρμου. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Καμία διευκόλυνση για πολεμικές επιχειρήσεις από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΡΟΥΜΠΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 8 Οκτώβρη σύσκεψη στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Μέρας Δράσης των Λιμενεργατών στις 30 Οκτώβρη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τα σωματεία του δημόσιου και...