Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

0
image_pdfimage_print

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/5 στις 10.30 π.μ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων συμμετέχει και καλεί στην Απεργία στις 6 Μαη μαζί με 11 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού.

Πανελλαδικά πάνω από 350 συνδικαλιστικές οργανώσεις – ετοιμάζονται να τιμήσουν τη φετινή Πρωτομαγιά με απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Θα είναι η πρώτη μαζική απεργιακή απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση του 10ωρου, χωρίς μάλιστα πληρωμή για τις δύο επιπλέον ώρες. Το “προοδευτικό” αυτό μέτρο καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο μετά από 101 χρόνια, που θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας και 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο! Απελευθερώνει τις υπερωρίες, απλήρωτες κι αυτές χωρίς καμία προσαύξηση, ξηλώνει ακόμα περισσότερο την αργία της Κυριακής. Δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αποφασίζει τι ώρα θα πιάνει δουλειά ο εργαζόμενος, αν το ωράριό του θα είναι σπαστό ή ενιαίο, την αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό ή μειωμένο ωράριο όποτε ο εργοδότης το αποφασίζει. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ενίσχυση της τηλεργασίας που ουσιαστικά βάζει τον εργαζόμενο σε κατάσταση αναμονής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και παράλληλα, αποθεώνει τις ατομικές συμβάσεις.

Ταυτόχρονα, μαζί με το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ανατροπές στα εργασιακά, ολοκληρώνει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου” στους εργασιακούς χώρους! Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με δυνατότητα ουσιαστικά παρέμβασης της εργοδοσίας, χτυπά τη συλλογική συζήτηση, οργάνωση και δράση των εργαζομένων, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, καθώς θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη η περιφρούρηση των απεργιών, η ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία τους. Επίσης, διευκολύνει την απόλυση συνδικαλιστών και όσων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και προσπαθεί να βάλει νέα εμπόδια στην απεργία. Τέλος, προβλέπει αποζημίωση στον εργοδότη από τα σωματεία σε περίπτωση που το διεκδικήσει, εάν μια απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Να σημειωθεί ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το 90% των απεργιών κρίνονται ως τέτοιες!

Η αθλιότητα που ζούμε δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας, του κράτους της και των κυβερνήσεών του. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με ικανοποιημένες όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας! Αυτό όμως που μπαίνει εμπόδιο είναι η ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη!

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Η ηγετική ομάδα της απομονωμένης ΓΣΕΕ,  αρνήθηκε την πρόταση Συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής! Πάμε κόντρα στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Κόντρα στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να εκφυλλίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα!

Ο μόνος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν κατακτήσεις, είναι η οργάνωση του αγώνα.

  Προϋπόθεση για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία μας, είναι η πάλη και ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, που στην προμετωπίδα του θα έχει τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες! Αυτό είναι που φοβούνται γι’ αυτό παίρνουν τέτοια μέτρα!

 Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενάντια σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς,

χωρίς εμάς.

 

Όλοι στην μάχη όλοι στον αγώνα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη, στις 10.30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Share.

Comments are closed.