Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων :Όλοι και όλες  22 Μαΐου Παγκρήτιας κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας

0

Όλοι και όλες  22 Μαΐου Παγκρήτιας κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, στις 12 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας.

Στέλνουμε την  αλληλεγγύη  μας στον ουκρανικό λαό, διεκδικούμε την απεμπλοκή της χώρας μας και παλεύουμε για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων νατοϊκών υποδομών. Με την  βάση της Σούδας δεν νιώθει κανείς από μας  ασφάλεια, αντιθέτως νιώθουμε ανησυχία αφού ξεκάθαρα οι Ρώσοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι χώρες που φιλοξενούν βάσεις αποτελούν εν δυνάμει στόχο και την ίδια στιγμή ρωσικά πλοία  περιπολούν την περιοχή.

Η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συνεχίζεται και με την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις που έφερε η ΝΔ και προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπει ολόκληρη την χώρα σε Νατοϊκό ορμητήριο επ’ αόριστόν. Ειδικά για την Σούδα, προβλέπεται η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων , επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε 14χρονη μαθήτρια από αμερικανοΝατοϊκούς του πληρώματος Τρούμαν, που βρέθηκαν στα Χανιά για «ξεκούραση και αναψυχή» , μια βίαιη πράξη η οποία δεν είναι η μοναδική στην περιοχή αφου και στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοια αντίστοιχα περιστατικά.

Καμιά ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ!!! Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των λαών!!!!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη  ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας.

Απαιτούμε:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις!

Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

Όλοι και όλες  22 Μαΐου Παγκρήτια κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, στις 12 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία και λαϊκό γλέντι στην πλατεία Καθιανών με τους :

Μάνος Τρυπιά και το συγκρότημα του,  Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Νίκος Λάππας και Γιάννης Χίνος.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.