Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων εκφράζει  την θλίψη του για το χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια και η μουσική του, είναι τεράστια παρακαταθήκη για τον λαό μας. Είναι ο πρώτος που έβαλε στο στόμα του απλού λαού, λόγια μεγάλων ποιητών. Τα έργα του τραγουδήθηκαν σε απεργίες ,συλλαλητήρια, σε θέατρα ,σε ορχήστρες, σε χώρους δουλειάς, στο σχολείο. Οι δημιουργίες ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος με το προσωπικό του παράδειγμα συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες , στο εργατικό κίνημα. Η μουσική του  βρίσκεται  μέσα σε κάθε σπίτι, δίνοντας  ακόμη και σήμερα μηνύματα  δύναμης, αισιοδοξίας και συγκίνησης .

Τα έργα του Μίκη θα συνεχίσουν  να  συντροφεύουν όλους τους αγώνες της εργατικής  τάξης. Θα είναι ο καθημερινός μας σύντροφος μέχρι… να σημάνουν οι καμπάνες …!

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Νέα αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Ιούλη στις 22.00 στις προβλήτες 2 και 3 της Cosco

Σήμερα δόθηκε άλλη μία μαζική απάντηση από την εργατική τάξη του Πειραιά στους προβλήτες...

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Κάλεσμα για ετοιμότητα απέναντι στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ – Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ...

Σωματεία Αλεξανδρούπολης: Για τη χθεσινή πυρκαγιά

Η χθεσινή πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης της Αμφιτρίτης έχει προκαλέσει νέφος με αιωρούμενα σωματίδια...