Τρίτη, 26 Μαΐου

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμπορ/ων Δυτ. Αττικής : Άμεση παρέμβαση στην εταιρία ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΑΕ για την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων

image_pdfimage_print

Μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην εταιρεία ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ  ΑΕ, όπου ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από τον COVID19, το σωματείο μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής προχώρησε σήμερα σε παρέμβαση από κοινού με το ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου).

Έχουν αποκλειστική ευθύνη η εργοδοσία και ο ΕΟΔΥ καθώς δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι στην επιχείρηση υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις σε όλους και να αποφευχθεί η διασπορά σε έναν χώρο εργασίας με εκατοντάδες εργαζόμενους απ’ όπου καθημερινά φορτώνουν και ξεφορτώνουν εμπορεύματα δεκάδες φορτηγά.

Το σωματείο μας απαιτεί να γίνει με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας ΆΜΕΣΑ το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις που εργάζονταν οι συνάδελφοι μας που νόσησαν.

Είναι προκλητική η στάση της Κυβέρνησης που κουνάει το δάχτυλο για τον συγχρωτισμό στις τράπεζες και αλλού, όταν σε τόσο μεγάλους χώρους δουλειάς δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας να δίνουν το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι με σκοπό να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Τους προειδοποιούμε! Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν τη συνδικαλιστική δράση. Αντιθέτως, τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Απευθυνόμαστε προς όλους τους εργαζόμενους:

Γραφτείτε τώρα στο σωματείο σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα!

Comments are closed.