Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ξάνθης : 18 Ιούνη Σύσκεψη Σωματείων για την Υγεία

0
image_pdfimage_print

Κάλεσμα για Σύσκεψη Σωματείων για την Υγεία 

Παρασκευή 18 Ιούνη στις 18:30΄ στο αμφιθέατρο απέναντι από τον ΑΟΞ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε με τραγικό τρόπο τη σημασία που έχει το ζήτημα της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού και ο αγώνας για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας να είναι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων των εργατικών σωματείων.

Με διαρκείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας όλο αυτό το διάστημα αναδείξαμε το ζήτημα της τραγικής υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ξάνθη. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης το τελευταίο διάστημα γιγαντώθηκε, θέτοντας σε κίνδυνο την σωστή λειτουργία του ΓΝΞ, όπως έχει καταγγείλει ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών. Πρόκειται για αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) που υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, προωθούν τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και δίνουν διαρκώς μποναμάδες στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Ξάνθης την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 18:30΄ στο αμφιθέατρο απέναντι από τον ΑΟΞ σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης μας  με στόχο τη διεκδίκηση:

● Μαζικών μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για κάλυψη όλων των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ξάνθη.

● Άμεση ένταξη των εργαζομένων στην υγεία στα ΒΑΕ.

Share.

Comments are closed.