Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Φωκίδας : Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της E-food

0
image_pdfimage_print

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της E-food, που αυτές τις μέρες δίνουν σκληρή και παλικαρίσια μάχη ενάντια στον εκβιασμό της εταιρίας να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε συνεργάτες, καταργώντας ουσιαστικά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι μια μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Κόντρα στην εργοδοσία που δήθεν δεν επικοινώνησε σωστά την απαίτησή της, ενώ είναι γνωστή σαν πρακτική στην μητρική της εταιρία.

Κόντρα σε αυτούς που ευαγγελίζονταν την ανάπτυξη για τους εργαζόμενους.

Κόντρα σε αυτούς που νόμισαν πως τέλειωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Κόντρα σε αυτούς που έστρωσαν το τραπέζι στα αφεντικά.

Κόντρα στην κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να φράξουν το δρόμο στους εργαζόμενους για να μην συναντήσουν την εργοδοσία.

Η μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και οι κινητοποιήσεις που κοκκίνισαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, δίνουν μυριόστομη απάντηση, με παραδειγματικά μάλιστα αντανακλαστικά, ότι δε θα δεχθούν να ζήσουν σα σύγχρονοι σκλάβοι. Καταδεικνύει ότι τα σχέδια της εργοδοσίας δεν αφορούσαν μόνο 112 εργαζόμενους αλλά όλη την εταιρεία και τον κλάδο.

Με τη στάση τους δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη.

Ενωμένοι να κουρελιάσουμε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Το νόμο έκτρωμα της ΝΔ που άνοιξε την όρεξη της εργοδοσίας αλλά και όλους τους παλιότερους που καθιέρωσαν 14 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις εργασίας στον Τουρισμό, το νόμο του 2016 του ΣΥΡΙΖΑ που διευκόλυνε τη λειτουργία των εταιριών ενοικίασης εργαζομένων (δουλεμπορικά γραφεία).

Ήδη πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Τη δέσμευση της εταιρίας ότι όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε αορίστου και λήγει η συνεργασία με το δουλεμπορικό γραφείο της MANPOWERGROUP.

Στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία στον Επισιτισμό την Παρασκευή 24/9 για να τηρηθεί η δέσμευση της εταιρίας.

Share.

Comments are closed.