Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής: 26 Γενάρη σύσκεψη για την υπεράσπιση της υγείας του λαού

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων στο Θριασιο Νοσοκομείο στις 26 Ιανουάριου στις 5.30 μ.μ., στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας

Είναι ώρα να αγωνιστούμε ενάντια στις οικονομικές συνέπειες και τα βάρη της πανδημίας που σηκώνει ακόμα μια φορά η λαϊκή οικογένεια.

Η κατάσταση μέσα στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Καθημερινά σε κάθε αποθήκη και κατάστημα εμπορίου βγαίνουν καινούρια κρούσματα. Η εργοδοσία πατώντας πάνω στα πρωτοκόλλα λάστιχο της κυβέρνησης, για 5 μέρες καραντίνα,  καλεί ασυμπτωματικούς νοσούντες εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους, για ‘να μην σταματήσει η παραγωγή’, με αποτέλεσμα ο ιός να διασπείρεται ανεξέλεγκτα στους χώρους δουλειάς.

Δεν έφταναν όλα αυτά, ηκυβέρνησηψήφισε τροπολογία με την οποία δίνει το «δικαίωμα» σε όσους νοσούν να εργάζονται από απόσταση με τηλεργασία.Πρόκειται για βάρβαρη διάταξη με βάση την οποία οι εργαζόμενες και οι  εργαζόμενοι “που νοσούν με COVID -19  θα υποχρεώνονται να εργάζονται εξ αποστάσεως εφόσον ο εργοδότης κρίνει ότι αυτό είναι εφικτό”. Την ίδια στιγμή τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς που είδαν τα παιδιά τους να νοσούν, δίνοντας άδεια περικόπτοντας το 50% των αποδοχών τους.

Ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώνουν τα αναγκαία τεστ.Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο οι ουρές έξω από φαρμακεία και οι ώρες για ένα τεστ. Επιπλέον, ο λαός καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσειτα ιδιωτικά διαγνωστικά ώστε να κάνει μια εξέταση αφού στις δημόσιες δομές υγείας το ραντεβού μπορεί να είναι μετά από 2 ή 3 μήνες.

Την ίδια ώραο πενιχρός μισθός εξανεμίζεται στη μέση του μήνα μετά τις αυξήσεις σε ρεύμα, είδη ευρείας κατανάλωσης ,καύσιμα κτλ. Και ενώ η κυβέρνηση μας καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, λέγοντας ότι δεν αντέχει η οικονομία την μείωση του ΦΠΑ την ίδια στιγμή δίνει αφειδώς φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Καλούμε κάθε Συνδικάτο, κάθε επιχειρησιακό σωματείο, κάθε συνδικαλιστή και κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στη σύσκεψη και από κοινού να αποφασίσουμε την συνέχεια των πρωτοβουλιών την υπεράσπιση την υγείας του λαού, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, του μισθού καλώντας σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία σε παννατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα μέσα Φλεβάρη.

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης. Καμιά αρνητική μεταβολή στο μισθό όσων εργαζομένων νοσούν με κορονοϊό.
  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ για όλο τον πληθυσμό
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του Θριάσιου Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα
  • ΜείωσητουΦΠΑκαικατάργησητωνέμμεσωνφόρωνσταείδηπλατιάςλαϊκήςκατανάλωσης. Μειώσειςκατά50%τωντιμολογίωνσερεύμα,νερό,τηλέφωνο,καιτωνεισιτηρίωνστιςΜαζικέςΜεταφορές.Μείωσητωντιμώνσταβασικάδιατροφικάαγαθάκαι στακαύσιμα.

Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του λαού!

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...