Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χανίων : Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των διανομέων – delivery

Δημοσιεύτηκε στις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων, εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των διανομέων – delivery.

Καταγγέλουμε την εταιρεία efood που έστειλε  μηνύματα  σε εργαζομένους ,ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας ,εάν δεν δεχτούν να δουλεύoυν ως freelancers δηλ σε αυτοαπασχολούμενους , με την εργοδοσία να απαλλάσεται από τα βάρη ης ασφάλισης, της καταβολής δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας.Ουσιαστικά  αξιοποιεί  επί της ουσίας τον νόμο Χατζηδάκη.

Ο τσαμπουκάς τους ,δεν θα περάσει!!!!

Οι αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, μας έδειξαν ότι μόνο μέσω της οργανωμένης πάλης  έχουμε αποτελέσματα.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους , να δυναμώσουμε και να σπάσουμε στην πράξη όλα τα αντιεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

 Απαιτούμε

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις , με άμεση πρόσληψη από την ίδια την εταιρεία efood και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης μπόνους και στα ασαφή κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρησή για κάθε ανάγκη των διανομέων.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε την κινητοποίηση την Τετάρτη 22/9 στις 11.30πμ στην Δημοτική Αγορά.

Ο αγώνας των συναδέλφων διανομέων είναι αγώνας όλων μας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου – Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Συνδιοργάνωση πάρτι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Το συνδικάτο φαρμάκου καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Νομου Αττικής Πειραιά και Νήσων μαζί με...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καταγγελία για τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εφημερευόντων Ψυχιάτρων

Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις. Έτσι εξηγείται γιατί η κυβέρνηση προσλαμβάνει...