Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δ. Αττικής: Η εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκης ΑΕ» απειλεί τους εργαζομένους που πέταξε στο δρόμο

0

Στην επιχείρηση πριν ένα μηνά περίπου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα στη μεταφορική εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ πετάχτηκαν στον δρόμο, απλήρωτοι και χωρίς να διασφαλίζεται κανένα δικαίωμά τους.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να τους απολύσει, γιατί δεν μπορεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις τους, κρατώντας τους ουσιαστικά ομήρους. Γίναμε και εμείς αλλά και οι εργαζόμενοι μάρτυρες ενός «θεατρικού» από τον ίδιο τον εργοδότη να ορκίζεται με λύπη ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά η επιχείρηση.

Τις τελευταίες ημέρες όμως φτάνει ένα απειλητικό μήνυμα στους εργαζομένους ότι η εταιρία ανοίγει κανονικά από τις 17/1 και αν δεν εμφανιστούν  τις πρώτες δυο ημέρες θα θεωρηθεί οικειοθελής αποχώρηση. Και φυσικά αυτό πάει επιλεκτικά και όχι σε όλους.

Ενώ μετα από ένα μήνα στην αναμονή οι εργαζόμενοι έχουν πιάσει ηψάχνουν αλλού δουλειά γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν και πρέπει να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.  

Οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρεςέχουν προχωρήσει σε κάθε νομική διαδικασία για να κατοχυρώσουν και να διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλει η εταιρία. Και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν παρα τις συκοφαντίες και τις απειλές από την ιδιά την εργοδοσία η τα τσιράκια της.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο ώστε μαζικά και οργανωμένα να δώσουμε τη μάχη μέχρι να δικαιωθούν καιη εργοδοσία καταβάλει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που τους χρωστάει.

Απαιτούμε:

  • Να δοθεί πλήρης αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα οι εργαζόμενοι.
  • Να πληρωθούν μέχρι και της τελευταίας μέρας των αδειών που τους χρωστάει η εργοδοσία.
  • Να καταβληθούν όλες οι υπερωρίες.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.