Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων & Εμποροϋ/λων Δυτικής Αττικής : Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου 21 Νοέμβρη

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

21 ΝΟΕΜΒΡΗ 18:00 μ.μ.

Στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Χαρίλαου 30 Ελευσίνα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν συλλογικά και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τη δράση και την αγωνιστική απάντηση του Σωματείου μας το επόμενο διάστημα.

Όλοι μας βιώνουμε την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και την ασυδοσία των εργοδοτών που στοχεύουν στο να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς που δε μας επιτρέπουν να καλύψουμε ούτε τα βασικά έξοδα του μηνά, με απλήρωτες υπερωρίες.

Είναι αυτή η ζωή που θέλουμε;

Το καλοκαίρι ψηφίστηκε ο νόμος-έκτρωμα του Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο, κάνει νόμο τις απλήρωτες υπερωρίες και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, βάζει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων. Παρότι ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν πάνω από τα μισά του άρθρα, καταδικάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών!

Ο νόμος-έκτρωμα πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

Να δώσουμε μια μαζική και αγωνιστική  απάντηση  σε αυτούς που μας θέλουν με το κεφάλι σκυφτό και να μην αντιδράμε. Σε αυτούς που θέλουν να καταστρέφουμε την υγειά μας για τα κέρδη τους.

Συνεχίσουμε τη μάχησε συντονισμό με εκατοντάδες συνδικάτα που διαδήλωσαν στις 4 Νοέμβρη ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, διεκδικώντας παράλληλα αυξήσεις στους  μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα για όλους.

Ο αγώνας έχει αποτέλεσμα! Εμείς έχουμε το δίκιο και τη δύναμη!

 Το έδειξαν οι ντελιβεράδες της e-food που πέτυχαν με τον αγώνα τους, με την οργάνωσή τους και την αλληλεγγύη όλης της χώρας, να μην χάσουν τα δικαιώματά τους και κέρδισαν το να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου χρόνου

Το έδειξαν οι λιμενεργάτες της COSCO, που με την απεργία τους ανάγκασαν την εταιρία να κάνει πίσω, να δεχτεί τα αιτήματά τους, επειδή πάλεψαν μαζί με το σωματείο τους και έκαναν στην άκρη το φόβο τους

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε τη διεκδίκηση για να αυξηθούν οι μισθοί, να σταματήσουν τα 10ωρα-12ωρα, οι απλήρωτες υπερωρίες, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ειδικά σε περίοδο πανδημίας.

 Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Διεκδικούμε: 

  • Κατάργηση του Νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νομών που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο-5νθεμερο-35ωρο.
  • Επαναφορά της Κυριακής αργίας.
  • Να αναλάβει η εργοδοσία το εβδομαδιαίο κόστος των τεστ. Άλλωστε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, βαραίνουν τον εργοδότη και όχι τον εργαζόμενο.
  • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και προσωπικά δεδομένα στο κράτος και την εργοδοσία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2021, 18:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Share.

Comments are closed.