Σωματείο Ιδ. Υγείας Αθήνας: Εκδικητική Απόλυση Στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η απόλυση εργαζομένου από τα Κεντρικά Εργαστήρια του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ:

Ο συνάδελφος που απολύθηκε, είναι βιολόγος, εργαζόταν επί τρεισήμισι χρόνια στα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου, στο τμήμα που γίνεται η επεξεργασία των δειγμάτων για COVID.

Στο τέλος του προηγούμενου Μάρτη, ο συνάδελφος ανέδειξε το ζήτημα με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων COVID, μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς του.

Το Σωματείο μας κινήθηκε άμεσα, με αναφορές στους αρμόδιους φορείς και με συγκέντρωση στα Κεντρικά Εργαστήρια, στις 7/4/2020, όπου απαιτήσαμε μέτρα προστασίας. Η εταιρεία από την επόμενη μέρα, αναγκάστηκε να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί, μέχρι σήμερα, άλλο κρούσμα COVID, ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Στο τέλος του Ιούλη, η Διοίκηση της εταιρείας, απέλυσε τον εργαζόμενο, που ανέδειξε το ζήτημα.

Ο συνάδελφος που απολύθηκε, με την ανιδιοτελή στάση του, συνέβαλλε καθοριστικά να σταματήσει η διασπορά του COVID στο χώρο εργασίας.

Η απόλυση έγινε σε περίοδο μεγάλης έλλειψης προσωπικού, που γίνεται εντονότερη λόγω των καλοκαιρινών αδειών. Επιπλέον, ο συνάδελφος, έχει υψηλές βαθμολογίες στις αξιολογήσεις, ενώ ακόμα και οι προϊστάμενοι του, είχαν άγνοια για την απόλυση.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η απόλυση έγινε με μοναδικό σκοπό, να σταματήσει κάθε διεκδίκηση, για μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς.

Καταγγέλλουμε την απόλυση ως εκδικητική. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, για αυξήσεις, για μόνιμη-σταθερή δουλειά.

Η απόλυση είναι εκδικητική. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Προχωράμε πιο αποφασιστικά με νέα 24ωρη απεργία στις 31 Μάη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λθ:  Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Το Σωματείο εκφράζει την θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του 47χρονου εργάτη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και...