Σωματείο Γυμναστών – Προπονητών Ν. Αττικής: Συμμετέχει στον αγώνα δρόμου 28 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Γυμναστών – Προπονητών Ν. Αττικής, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά, συμμετέχει στον αγώνα δρόμου μνήμης, τιμής αλλά και συνέχισης της πάλης που διοργανώνεται από τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, με όνομα «ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ » για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Τη φετινή Πρωτομαγιά συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αντιστασιακών αγωνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές.

Η διαδρομή από το Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 έως το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχει απόσταση 14 χιλιόμετρα και ακολουθεί τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές που κρατούνταν  στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο εργατικός – λαϊκός αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απρίλη και ώρα 8:00 πμ με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και τερματισμό, στον τόπο εκτελέσεων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Καλούμε όλα τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιφέρειας μας, αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στον εργατικό – λαϊκό
αγώνα δρόμου, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, τη θυσία των 200 ηρώων της τάξης μας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπόμνημα των εργαζομένων της πλωτής γέφυρας Λ

Σε σχετικό υπόμνημα που λάβαμε από τους υπογράφοντες υπάλληλους της Περιφερείας Ιονίων Νήσων και...