Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας: Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21/9 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30 π.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Το νομοσχέδιο-τερατούργημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων και της εργοδοσίας του κλάδου μας.

Προβλέπει:

  • Το δικαίωμα και στους εργοδότες στον κλάδο του Φαρμάκου να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα.
  • Την  κατάργηση  του   διαλείμματος  στην εργασία   κι αυτό   γιατί με  το νόμο  Χατζηδάκη  το   διάλειμμα

δεν περιλαμβάνεται στο ωράριο εργασίας. Η πρόβλεψη για 13ώρες δουλειάς σημαίνει και την ουσιαστική κατάργηση του.

  • Την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας όχι μόνο σε επιχειρήσεις συνεχούς παραγωγής, αλλά και σε όσες μπορούν να δουλεύουν 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα με το σύστημα των βαρδιών. Στον κλάδο του Φαρμάκου, η κατάργηση του πενθήμερου είναι μόνιμος στόχος της εργοδοσίας.
  • Δοκιμαστικό χρόνο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απελευθέρωση απολύσεων των συμβασιούχων πριν λήξουν οι συμβάσεις τους.
  • Ιδιαίτερο κίνητρο στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας, να μην προδηλώνουν τις αλλαγές του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας καθώς και την υπερωριακή απασχόληση στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ II.
  • Εισάγεται άρθρο για την κανονική άδεια που αναφέρει ότι ο εργοδότης θα ενημερώνει για το χρόνο και τον τρόπο που θα δίνεται η άδεια. Άρα ο εργαζόμενος χάνει το δικαίωμα να παίρνει την άδειά του σύμφωνα με το δικό του προγραμματισμό και ο εργοδότης θα τη δίνει όποτε θέλει.
  • Ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς! Για να ολοκληρωθεί η εργασιακή ζούγκλα και για να πατήσει πιο γερά στα ποδάρια της η σύγχρονη σκλαβιά απαιτείται σιγή νεκροταφείου. 

Στον κλάδο μας, τον κλάδο του Φαρμάκου, έναν κλάδο που όλα αυτά τα χρόνια παρουσίασε τεράστια κέρδη, οι εργοδότες αρνούνται ακόμα και να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση εργασίας, όλα τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, στην δουλειά «ήλιο με ήλιο» στην διάλυση κάθε προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού, στην κατάργηση-στην ουσία-κάθε ελεύθερου χρόνου, νέα επίθεση ακόμα και στα βασικά δικαιώματα που έχουν απομείνει για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Κανένας συνάδελφος στον κλάδο του Φαρμάκου και σε όλους τους κλάδους δεν επιτρέπεται να αποδεχτεί αυτό το τερατούργημα.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21/9 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30 π.μ.

Για  να  φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη  των σύγχρονων αναγκών με σταθερή  και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές  Συμβάσεις  Εργασίας  που να προβλέπουν   αυξήσεις στους  μισθούς και   στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Οι φοιτητές θα “ξαναστείλουμε κουβά” τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία!

Αυτές τις μέρες μία σειρά από Διοικήσεις Σχολών και Τμημάτων προκηρύσσουν ηλεκτρονικές εκλογές για...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ “Η Αγία Σοφία”: Όλοι στην κινητοποίηση 2 Οκτώβρη στις 12 το μεεσημέρι

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 12μβ στον προαύλιο χώρο, έξω από τα γραφεία της...