Σωματείο Εργζ. στον τομέα του Φυσικού Αερίου – Υποστήριξη ΔΕΠΑ : Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο, πολύμηνο αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πάνω από δύο χρόνια αγωνίζονται ενάντια στα εγκληματικά σχέδια όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων που επιδιώκουν να παραδώσουν στους «επενδυτές» την επιχείρηση, τις εγκαταστάσεις και τον ορυκτό πλούτο της ΛΑΡΚΟ «καθαρή» από τα βαρίδια των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση την απόλυση όλων των εργαζομένων (πάνω από 1000) μέσα στο Φλεβάρη και το ξεσπίτωμα των ίδιων και των οικογενειών τους από τον οικισμό όπου διαμένουν στη Λάρυμνα.

Επιτίθονται στους εργαζόμενους που με την ίδια τη ζωή τους, το αίμα και τον ιδρώτα τους, έφτιαξαν τις υποδομές της ΛΑΡΚΟ, μιας επιχείρησης με τεράστιο ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να λειτουργεί υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Η κυβέρνηση ξεπουλάει τον ορυκτό πλούτο της χώρας και χαρίζει τη ΛΑΡΚΟ σε μια χούφτα κεφαλαιοκράτες εξασφαλίζοντας τους τεράστια κέρδη. Το κυνήγι μεγιστοποίησης του κέρδους οδήγησε συστηματικά στην απαξίωση της επιχείρησης, στην υπερχρέωσή της και τη στοχοποίηση των εργαζομένων, που ενάντια σε «θεούς και δαίμονες» την κράτησαν ανοιχτή.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας! Είναι αγώνας της ίδια της τάξης μας για ζωή, υγεία και δουλειά με δικαιώματα, για λαϊκή ευημερία.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Καμιά απεμπόληση αρμοδιότητας των εποπτών στις υγειονομικές υπηρεσίες

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΜΕΑΞΑ: Ελλείψεις στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας

Με έγγραφα τους προς τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του...