Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Athens Marriott: Η Απεργία της 28ης  Φλεβάρη  ήταν πετυχημένη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,                                

Η Απεργία της 28ης  Φλεβάρη  ήταν πετυχημένη.  Χαιρετίζουμε τους  εργαζόμενους  του ξενοδοχείου που έκανα για πρώτη φορά το βήμα και δήλωσαν έμπρακτα την αντίθεσή τους απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Με τη συμμετοχή τους στην Απεργία έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην νομιμοποιήσουν το έκτρωμα που έγινε νόμος του κράτους των επιχειρηματιών.

Όσοι εργαζόμενοι δεν απέργησαν, αδυνατίζοντας τον αγώνα όλων μας, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες που έρχονται, ώστε να βρει καθολική αντίσταση η απόπειρα να εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση του 5μερου, 8ωρου και να  υπογραφεί το πλαίσιο αιτημάτων του Σωματείου μας.        

Το Σωματείο όπως έχει χρέος, θα συνεχίσει να οργανώνει αγώνες και να συμμετέχει σε όσες κινητοποιήσεις εξαγγείλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμπαρασύροντας τις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις, που ως σήμερα συμβιβάστηκαν με επιλογές του κεφαλαίου και αποδέχτηκαν τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα δουλεμπορικά γραφεία, ακόμα κι αυτή τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των πολιτικών που ακυρώνουν κατακτήσεις μας και εντείνουν ακόμη παραπέρα την εκμετάλλευσή μας από τους εργοδότες, είναι :

  • Η εγγραφή όλων των εργαζομένων στο Σωματείο
  • Η ενημέρωσή μας για τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας
  • Η φυσική παρουσία όλων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις Συσκέψεις.
  • Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
  • η αποκάλυψη και απομόνωση όσων κρατούν στάση εργοδοτική
  • η ενότητα και η αλληλεγγύη μας σε βάση ταξική και σε επίπεδο δράσης

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ακόμη κι αυτούς που έως σήμερα κρατούν αποστάσεις από το Σωματείο, να απεγκλωβιστούν από τη λογική της εργοδοσίας  που τους εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερο.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για μας και τις οικογένειές μας. Η ευθύνη της κατάργησης στην πράξη του πενθήμερου του  8ωρου βαραίνει όλους μας. Και μια τέτοια ευθύνη πρέπει να μας ατσαλώσει, να μας κάνει να αποδεχτούμε τον ιστορικό μας ρόλο και να μην επιτρέψουμε να μας πάρουν πίσω, ότι οι γονείς και οι παππούδες μας κατάκτησαν με θυσίες.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...