Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – 360Connect: Tο Σάββατο 29 Γενάρη δίνουμε αγωνιστικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων στις 11.30πμ στο Σύνταγμα

0

Tο Σάββατο 29 Γενάρη δίνουμε αγωνιστικό παρών στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων στις 11.30πμ στο Σύνταγμα

Διαδηλώνουμε για μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές – Για να μην χαθούν τα μεροκάματα των «αργιών»

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους της Πάτρας που καταφθάνουν στην Αθήνα!

Συνάδελφοι,

Τις τρείς τελευταίες μέρες, μπροστά στην εξέλιξη ενός αναμενόμενου και από μέρες ανακοινωμένου καιρικού φαινομένου, ζήσαμε εικόνες ντροπής. Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα, σε μια κατά τ’ άλλα ακριβοπληρωμένη από εμάς οδό, παρατημένοι στο έλεος, χιλιάδες νοικοκυριά για μέρες χωρίς θέρμανση, νερό και ρεύμα, δρόμοι για νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι.

Το κράτος, είτε επιτελικό το ονομάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε κοινωνικό το πει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει για ακόμα μια φορά ότι είναι εχθρικό για το λαό, καθώς υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων μέσω των πολιτικών που εφαρμόζονται Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, ασχέτως πρόσημου, που τη μια καιγόμαστε, την άλλη πνιγόμαστε και μετά παγώνουμε, καθώς δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για μέριμνα και προστασία. Δε φταίει λοιπόν η ώρα η κακιά, ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γιατί έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δε γίνονται γιατί δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και λοιποί μεγάλο-επιχειρηματίες. Γι’ αυτό και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη και μηνύματα του 112 να σκούζουν “μείνετε σπίτι για να σωθείτε”.

Απαιτούμε χωρίς καμία χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και κυρίως οι κεντρικοί που παραμένουν κλειστοί. Να δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και σε κέντρα αιμοκάθαρσης για να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα υγείας.

Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να διευκολυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η εργασία των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για να μπορούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους .Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών.

Τηλεργασία και χαρά

Την απαράδεκτη απόφαση της Vodafone, που παρά τον χαρακτηρισμό της 25 & 26ης Γενάρη ως αργίας, να αναγκάσει σχεδόν όλα τα τμήματα της εταιρίας να εργαστούν με τηλεργασία, ακολούθησαν και άλλοι εργοδότες του κλάδου.

Το Σωματείο μας από την  πρώτη στιγμή με πλήθος ανακοινώσεων, με καταγγελία στο Υπουργείο και τις Επιθεωρήσεις Εργασίας κατέστησε σαφές πως δεν είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος να εργαστεί σε μέρα αργίας, εκτός από τα τμήματα που δούλευαν ούτως ή άλλως με αυτό το καθεστώς. Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο, να καταβληθεί προσαυξημένη αποζημίωση για όσους εργάστηκαν.

Για ακόμα μια φορά χρησιμοποιούν την τηλεργασία σαν ένα ακόμα όπλο για να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματά μας. Μετά από την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης -δούλεψε τηλεργασία ακόμα και αν νοσείς- τώρα έρχεται η δουλειά σε μέρες αργίας, σε μέρες απεργίας, όποτε και απ’ όπου θέλει ο εργοδότης αρκεί να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Σαν να μη έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν την φροντίδα των παιδιών μέσα στο σπίτι που τηλεκπαιδεύονται ,  προσπαθώντας να προλάβουν εργασία-οικογένεια.

Δεν δεχόμαστε να ζούμε και να δουλεύουμε με αυτούς τους όρους.

Οργανωμένοι , μέσα από το Σωματείο μας, ενώνουμε τη φωνή μας το Σάββατο, 29 Γενάρη με εργαζόμενους από δεκάδες κλάδους από Αθήνα και Πάτρα, βγαίνουμε μπροστά διεκδικώντας τη ζωή, την υγεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
  • Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους του γονείς συναδέλφους για όσο οι εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ή καθόλου.

Όλοι στην συγκέντρωση των Σωματείων στις 29/ 11:30. Σύνταγμα

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας , το Σάββατο, 5/2, 17:00

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.