Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζόμενων Vodafone-360 Connect-Λθ: Για την γενική συνέλευση του σωματείου

0

H Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:

·         Κινητοποίηση το Σάββατο, 2/7 10:30, στο κατάστημα στην Σταδίου

·         Στάση εργασίας 09:00-12:00, την Τρίτη 5/7, μέρα μεταφοράς των 48 συναδέλφων από την Vodafone στην 360 Connect και μέρα έναρξης των ατομικών τροποιητικών συμβάσεων. Καλούμε την ώρα της στάσης σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 στο κτήριο του Φαλήρου.

·         Περιοδείες-ενημερώσεις-συσκέψεις του ΔΣ, με το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης.

·         Πρόσκληση στην εργοδοσία για έναρξη συζήτησης για Συλλογική Σύμβαση σε όλη την Vodafone.

·         Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας, πραγματοποίησε στις 30/6 μαζική Γενική Συνέλευση, όπου υπερψήφισε το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης για όλη την Vodafone και το επικαιροποιημένο πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων.

Η μαζική παρουσία των συναδέλφων, η πλούσια συζήτηση στην Γενική Συνέλευση, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα αλλά και την αποφασιστικότητα μας, να δώσουμε μάχη κόντρα στους ατομικούς εκβιασμούς και τις πιέσεις της εργοδοσίας της Vodafone.

            Με όπλο το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης που θα δοθεί μαζικά τις επόμενες μέρες, διεκδικούμε συλλογικά, οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συνολικούς όρους δουλειάς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους της Vodafone.

Η Γενική Συνέλευση ψήφισε τα παρακάτω αιτήματα διεκδίκησης.

  • Κανένας να μην υπογράψει ατομική τροποποιητική σύμβαση. Λέμε όχι στον ατομικό εκβιασμό και στα παζάρια της Vodafone.
  • Ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone εδώ και τώρα. Κανένας εργαζόμενος στον όμιλο Vodafone να μην αμείβεται με κάτω από 980€ μεικτά.
  • Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων και των εργολαβικών. Όλες οι συμβάσεις να γίνουν Vodafone/ 360 connect, αορίστου χρόνου, με αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5μερο-35ωρο.
  • Να δοθεί άμεσα , εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, επίδομα φύλαξης τέκνων 260€ για κάθε παιδί κάθε μήνα.
  • Να πληρώσει το κόστος μετακίνησης η εργοδοσία , για όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο για να εργαστούν. Τακτικά δρομολόγια των εταιρικών πούλμαν , για όλες τις βάρδιες σε Κηφισό, Μεταμόρφωση, Φοίνικα. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτήρια της εταιρείας. Μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη της εργοδοσίας. Ατομικές θέσεις εργασίας, διαχωριστικοί χώροι, ατομικά ακουστικά και οθόνες. Να υπάρχει γιατρός εργασίας στο χώρο σε ημερήσια βάση. Αναγνώριση και πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου με βάση την κάθε ειδικότητα.
  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση , με βάση το επικαιροποιημένο σχέδιο που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.