Σωματείο Εργαζομένων Vodafone -360 Connect-ΛΘ: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

«….Εμείς μερτικό δε ζητήσαμε… Τίποτα.. Μόνον θυμηθείτε το:

αν η ελευθερία δε βαδίσει στα χνάρια του αίματός μας,

εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα. Γειά σας»

Γ. Ρίτσος, Σκοπευτήριο Καισαριανής

Όλοι την Κυριακή 1η Μάη, στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30, στο Σύνταγμα

1η του Μάη. Μέρα τιμής στους αγώνες της τάξης μας. Από τον αιματοβαμμένο αγώνα των καπνεργατών του Σικάγο το 1886, για 8 ώρες δουλειά-8 ανάπαυση-8ωρες ελεύθερο χρόνο, στην Πρωτομαγιά του 1936 στην Θεσσαλονίκη, στην Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή-κάθε Πρωτομαγιά που κρατάει ζωντανό το νήμα της πάλης των εργατών, ώστε να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν. Για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Φέτος, στην δύνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με θύματα για ακόμα μια φορά τους λαούς, που πληρώνουν τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα των ενεργειακών δρόμων και των αγορών, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δείχνουν τον δρόμο του αγώνα. Οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία, για ακόμα μια φορά δολοφονούν λαούς ως αποτέλεσμα των οξύτατων ανταγωνισμών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έτρεξε να δώσει τα ρέστα της σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά, πατώντας πάνω στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο.

Μας λένε πως πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δηλαδή να διαλέξουμε δολοφόνο λαών, αντιλαϊκές – αντιδραστικές κυβερνήσεις, κάτι που και η εργοδοσία της Vodafone έτρεξε να κάνει, δηλώνοντας επιλεκτικά στήριξη στην Ουκρανία. Η σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι αυτή της αλληλεγγύης στους λαούς και της άμεσης απεμπλοκής της χώρας μας από τον πόλεμο. Η σωστή πλευρά της ιστορίας δεν στοιχίζεται πίσω από την μια ή την άλλη κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά στον αγώνα για την κατάργηση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης των λαών.

Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για:

• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Συνεχίζουμε μετά την επιτυχημένη απεργιακή μάχη στις 6 Απρίλη

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες, πώς δεν θα ανεχτούμε άλλες θυσίες. Η ακρίβεια και η φοροληστεία βαράνε κόκκινο, την ίδια στιγμή που οι μισθοί μας και στον κλάδο,  όπως και στην Vodafone, είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια δεκαετία. Η εργοδοσία εφαρμόζει και επεκτείνει την ενοικιαζόμενη εργασία, τις μηνιαίες συμβάσεις. Μετέτρεψε το 8ωρο σε 9ωρο και μετά ξανά σε 8μισάωρο, μέσω ατομικών συμβάσεων. Εφαρμόζει όλο το φάσμα των ευέλικτων μοντέλων εργασίας, που μάλιστα πολυδιαφημίζει σαν σύγχρονα και προοδευτικά. Υλοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, που διέλυσαν μισθούς και κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Τέρμα η κοροϊδία

Δεν θα ανεχτούμε τα ψίχουλα που βαφτίζουν αυξήσεις, ενώ στήνεται χορός δισεκατομμυρίων για επενδύσεις σε δίκτυα, υποδομές και χρηματοδοτήσεις για δημόσια έργα. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δεν αντιμετωπίζονται με την κοροϊδία της αύξησης του κατώτατου μισθού, με πενιχρά επιδόματα και διαχείριση της φτώχειας, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση της ΝΔ και συνηγορούν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Δεν θα ανεχθούμε κανένας συνάδελφός μας να μην έχει να ζήσει, αυτός και η οικογένειά του. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη. Το Σωματείο μας, μέσα στο χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, μπαίνει μπροστά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Οργανωμένοι μέσα από το Σωματείο μας, διεκδικούμε υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone.

Δε δεχόμαστε να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, με όλο το φάσμα των αντεργατικών νόμων να εφαρμόζονται πάνω μας, για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δε δεχόμαστε τα ατομικά παζάρια της εργοδοσίας της Vodafone, που θέλει την υπογραφή και την συναίνεσή μας για να μας έχει διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή από οπουδήποτε. Με την μονιμοποίηση της τηλεργασίας, στόχος τους είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας.

Γυρνάμε την πλάτη σε επίδοξους κυβερνητικούς σωτήρες, που ετοιμάζονται να ράψουν κοστούμια. Ξέρουμε πως η πολιτική τους, όποιο πρόσημο και  αν έχει, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Βγαίνουμε μπροστά, ακόμα πιο απαιτητικά και  διεκδικούμε:

• ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουμε σήμερα
  • την υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με βάσει το σχέδιο που έχει ψηφιστεί στην Γενική Συνέλευση του Κλαδικού μας Συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ.
  • Μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς
  • Την κατάργηση της τηλεργασίας και την επιστροφή μας στους εργασιακούς χώρους
  • Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του, καμία καθυστέρηση μισθού με δικαιολογία τον πόλεμο!

Ελπίδα η πάλη των λαών

Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς. Τιμούμε τους νεκρούς και τις θυσίες της τάξης μας, συνεχίζοντας την πάλη μας στο σήμερα. Την Κυριακή 1 του Μάη απεργούμε. Ενώνουμε τις φωνές μας, με τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, με Σωματεία και φορείς, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση.

Όλοι την Κυριακή 1η του Μάη, στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30, στο Σύνταγμα

Η προσυγκέντρωση του Σωματείου μας είναι στις 09:30 στην πλατεία Κάνιγγος

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης