Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS: Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία στις 30 Ιούνη

0

Συναδέλφισσες-φοι, εκ μέρους της Διοίκησης του σωματείου εργαζομένων χαιρετίζουμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην Πανελλαδική Κλαδική Απεργία στις 30 Ιουνίου. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απήργησαν για καλύτερους μισθούς με αυξήσεις, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας (εργολάβοι-δουλέμποροι), για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια χωρίς εξαθλίωση και εκμετάλλευση.

Το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλει συνολικά την εργοδοσία για τις αντεργατικές τακτικές της, αφού κάλεσε από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις για να χτυπήσει και να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας δείχνοντας το αληθινό πρόσωπό της.    Καταγγέλουμε ακόμα την εργοδοσία συνολικά, που από την προηγούμενη μέρα, με τη συμμετοχή όλων των προϊστάμενων όλων των τμημάτων, προσπάθησε παράνομα να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους με το να τους «ενημερώνει» τάχα ότι το εργοστάσιο θα δουλεύει κανονικά την ημέρα της απεργίας. Ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι ούτε φοβούνται, ούτε απειλούνται, ούτε τρομοκρατούνται!

Για όσους εργαζόμενους που, για μια ακόμη φορά, έκαναν απεργοσπασία συνειδητά και προσπάθησαν έτσι να βάλουν εμπόδια στον αγώνα και στη διεκδίκηση των υπόλοιπων, απαντάμε με τρία ρητά του γνωστού ποιητή και λαϊκού φιλόσοφου ΜπέρτολτΜπρέχτ:

  • “Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει”
  • “Τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;”
  • “Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει, θέλει να αλλάξει, άλλαξέ την”

Συναδέλφισσες-φοι, συνεχίζουμε δυναμικά , η κλαδική απεργία στις 30 Ιούνη ήταν ένας πρώτος σταθμός στη δράση μας.                       

  ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ!!!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.