Σωματείο Εργαζομένων TASTY FOODS Α.Β.Γ.Ε: Στις 30 Γενάρη απεργεί όλος ο κλάδος

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – φοι,

το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων σε συνεδρίασή του αλλά και μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στις 14,21 και 24 Ιανουαρίου, έχει πάρει απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ για συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ.

Διεκδικούμε:

–  κατώτατο κλαδικό μισθό 890 ευρώ το 2024 και 940 ευρώ το 2025

– 5νθήμερο, 8ωρο,40ωρο

– καθορισμό ειδικοτήτων και επιδομάτων εξιδείκευσης

– επαναφορά όλων των τριετιών της περιόδου 2012-2024                                                 – επίδομα γάμου και τέκνων

– μέτρα υγιεινής και αφάλειας στην εργασία

 Τους τελευταίους 9 μήνες, από τον Απρίλιο 2024 έως τον Ιανουάριο 2025, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Κλασικής Σ.Σ.Ε. έχουν πραγματοποιηθεί 10 συναντήσεις της ομοσπονδίας με τους εργοδοτικούς φορείς (Σ.Ε.Β.). Η τακτική τους σε κάθε συνάντηση γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρη. Από τη μία, ενώ έδειχναν ότι υποχωρούν και αποδέχονται κάποια επιμέρους αιτήματα (π.χ. ειδικότητες), από την άλλη έβαζαν κάθε φορά και κάποιο νέο εμπόδιο (π.χ. ανειδίκευτοι εργαζόμενοι). Ενώ δέχθηκαν να δοθούν (πριν το 2012 και μετά το 2024), 3 τριετίες με 10% στους μισθωτούς και 6 τριετίες με 5% στους ημερομίσθιους, απέρριψαν τα χρόνια προϋπηρεσίας (τριετίες) αυτής της περιόδου, λες και τα εργοστάσια έπαψαν να λειτουργούν με εργαζόμενους και τα λειτουργούσαν αυτοί. Ουσιαστικά εκμεταλλεύονται τους μνημονιακούς νόμους όλων των κυβερνήσεων επιδιώκοντας να σβήσουν 12 χρόνια δουλειάς. Ακόμα, αρνήθηκαν την κατοχύρωση και ύπαρξη βασικών οικογενειακών επιδομάτων (γάμου, τέκνων) και μια σειρά άλλα αιτήματα που κατέθεσε η ομοσπονδία μας.

Είναι προφανές ότι θέλουν να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στην κλαδική Σ.Σ.Ε., που η συντριπτική πλειοψηφία θα αμείβεται με τον εκάστοτε θεσμοθετημένο εθνικό μισθό της κυβέρνησης και όλοι οι υπόλοιποι με τον κλαδικό μισθό.

Αυτό εμείς, η ομοσπονδία, όλα τα συνδικάτα δεν το δεχόμαστε.

Σε έναν κλάδο που κατέχει την πρώτη θέση σε αξία παραγωγής στην μεταποιητική βιομηχανία της χώρας με ποσοστό 24,4% επί του συνόλου, απασχολώντας το 40% των εργαζομένων στον τομέα της εγχώριας μεταποίησης, με συνολικό κύκλο εργασιών πάνω από 20 δις ευρώ και εξαγωγές 7 δις ευρώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Pepsico Hellas, έχουμε και έναν πολύ σημαντικό λόγο να απεργήσουμε στις 30 Γενάρη. Έχουμε να υπογράψουμε επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας πάνω από 15 χρόνια. Η εργοδοσία είναι αδιάλλακτη και αποφεύγει να υπογράψει σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά μας.  Η εταιρεία παρουσιάζει στον ισολογισμό της το 2023 τζίρους 237 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα 201 εκατομμύρια που παρουσίασε το 2022, με μια αύξηση των πωλήσεων πάνω από 18%.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εργοδοσία στην τελευταία συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου για τη σύμβαση, «απείλησε» ότι θα εφαρμόσει 6ήμερη εργασία, με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας, στις περιόδους αυξημένης παραγωγής.

Τους απαντάμε με μια φωνή «ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ».

Στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις στις 24 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της κλιμάκωσης του αγώνα μας, με νέες δίωρες στάσεις εργασίας στις βάρδιες των εργαζομένων την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

ΣΤΙΣ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 22:00 Μ.Μ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 12:30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Β. (ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 5 ΑΘΗΝΑ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Απεργία στις 28 Φβλεβάρη

Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών Παλλεσβιακή Απεργία την Παρασκευή 28 Φλεβάρη Απεργιακή συγκέντρωση στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φλεβάρη

Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στη συνεδρίασή του στις 4/2 αποφάσισε την κήρυξη...

Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ: Να κλείσουν τώρα τα καταστήματα στη Σαντορίνη

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ απαιτεί να ΚΛΕΙΣΟΥΝ άμεσα όλα τα καταστήματα των...