Τρίτη, 11 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης : Στάση εργασίας 8 Ιούλη από τις 11π.μ. μέχρι το τέλος ωραρίου

image_pdfimage_print

(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

                           ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

          ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ !!!!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ που από τη μια δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή να αποφασίζει για τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, από την άλλη δίνει επιπλέον όπλα στις δημοτικές αρχές να εμποδίζουν όσες κινητοποιήσεις γίνονται για λαϊκές διεκδικήσεις κόντρα στις πολιτικές τους.

Αυτό που δεν πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να μας κλείσει το στόμα, επιδιώκει να το κάνει με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο.

Τους θυμίζουμε, ότι όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Θα κουρελιάσουμε και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας βάλουν φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Comments are closed.