Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές : Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση των ΚτΥπ

0

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές πραγματοποιήσαμε σήμερα νέα Συνέλευση και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία Διοίκησης (επισυν.φωτο),  απαιτώντας την άμεση ενίσχυση του δημόσιου παραγωγικού ρόλου και του τεχνικού προσωπικού του φορέα και των μισθολογικών-εργασιακών μας δικαιωμάτων μέσα από αξιοπρεπή Συλλογική σύμβαση εργασίας. Από την πλευρά της Διοίκησης ο πρόεδρος του φορέα κ. Κατσίπος αρχικά έκανε φραστική επίθεση και ειρωνεύτηκε τους εργαζόμενους ότι κάνουν «επαναστατική γυμναστική», ενώ μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες  «τα μάζεψε» και μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάνναρη επανέλαβαν για ακόμα μία φορά ότι, αναγνωρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά … χρειάζονται κι άλλο χρόνο για να τα συζητήσουν με τον εποπτεύοντα υπουργό Υποδομών.

Από τη μεριά μας οι εργαζόμενοι επισημάναμε για ακόμα μία φορά ότι, εδώ και μία τριετία τουλάχιστον, οι Κτιριακές υποδομές λειτουργούν υποστελεχωμένες κύρια από μηχανικούς (λείπουν τουλ. 50 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων), ενώ η Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να αναθέτουν έργα και υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τα κόστη, την ποιότητα και τους χρόνους περάτωσης. Από την άλλη μεριά τονίσαμε ότι, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αμειβόμαστε με απαράδεκτους μισθούς, ιδιαίτερα μετά και την συνεχιζόμενη καταιγίδα ακρίβειας, ενώ σε 70 περίπου εργαζόμενους δεν έχει αναγνωριστεί καθόλου προϋπηρεσία ιδιωτικού τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης τους υπενθυμίσαμε ότι, η Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο δεν υλοποίησαν την υπογραμμένη Συλλογική σύμβαση του προηγούμενου χρόνου, αλλά και δεν απαντούν στα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για νέα συλλογική σύμβαση με ανάλογους όρους.

Καταλήξαμε τονίζοντας ότι, εργαζόμενοι μέσα και από τις αποφάσεις τον Γενικών μας Συνελεύσεων, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σε αυτά τα πλαίσια θα προχωρήσουμε την επόμενη εβδομάδα σε νέο κύκλο Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων, μέχρις ούτε δούμε έμπρακτες λύσεις στις διεκδικήσεις μας με πρώτη την υπογραφή της Συλλογικής σύμβασης.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.