Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Σωματείο Eργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ν.Αρκαδίας για τη φωτιά που ξέσπασε στο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Β. Κυνουρίας στο Άστρος

0

Σήμερα το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε στο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Β. Κυνουρίας, στο Άστρος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, η φωτιά ξεκίνησε στα απορρίμματα που ήταν προς διαχείριση.

Το σωματείο μας είχε επισημάνει αυτό τον κίνδυνο στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Β. Κυνουρίας. Έχουμε θέσει το ζήτημα της επάρκειας όλων των μέσων πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο χώρο.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, που είναι δεύτερη φορά που ξεσπά στον συγκεκριμένο χώρο και με τον συγκεκριμένο εργολάβο στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι επιπτώσεις και αυτής της φωτιάς είναι οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στο χώρο, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής που εκτίθενται στο να εισπνέουν την τοξική ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Επίσης απαιτούμε να διασφαλιστεί από τη δημοτική αρχή και τον εργολάβο η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, η εξόφληση των δεδουλευμένων τους και η πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πολιτική που στηρίζουν και ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, κι ας βγαίνουν σήμερα οι “πρώην” να κατηγορούν τους “νυν”.

Οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς. Να στηριχθούν στη δική τους οργάνωση και πάλη, μαζί με τα σωματεία τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε σύγκρουση με αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.