Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect : Παχιά λόγια της εργοδοσίας για την δήθεν μέριμνα της για την υγεία και την ασφάλεια μας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία της Vodafone στις παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις, από σήμερα το πρωί ανακοινώνει μέσω προϊσταμένων σε μια σειρά από τμήματα (bo, παράπονα, soho retention κ.α.) πως εργάζονται κανονικά.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

24/1

21.00 : η διοίκηση του σωματείου δέχεται ερωτήματα για το αν θα εργαστούμε σήμερα 25/1/2022 εξαιτίας τη αργίας που είχε προκηρυχθεί.

22.00 η εργοδοσία στέλνει email ότι «κηρύσσεται γενική αργία στους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και Κρήτης. Αύριο στους παραπάνω νομούς, θα απασχοληθούν μόνο οι συνάδελφοι των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του οργανισμού»

23:00 Κατορθώνουμε επιτέλους να βρούμε εκπρόσωπο της εργοδοσίας που μας ενημερώνει ότι θα δουλέψουν μόνο όσα τμήματα εργάζονταν ούτως η άλλως σε καθεστώς αργίας και τμήματα που είναι αναγκαία για την λειτουργία της εταιρείας ως πάροχος τηλεπικοινωνίων υπηρεσιών.

25/1

09:00: Η Vodafone αλλάζει γνώμη και αποφασίζει ότι θα δουλέψουν σχεδόν όλα τα τμήματα κανονικά γιατί είναι ζωτικής σημασίας η εξυπηρέτηση περιοχών που δεν υπάγονται στο καθεστώς γενικής αργίας

Οι προϊστάμενοι ξεκινούν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Αποδεικνύεται πως πίσω από τα παχιά λόγια της εργοδοσίας για την δήθεν μέριμνα της για την υγεία και την ασφάλεια μας, αυτό που πραγματικά τη νοιάζει είναι να μη χαθεί ούτε ευρώ. -Άλλωστε τμήματα όπως soho retention δεν εξυπηρετούν βασικές λειτουργίες της εταιρείας όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται-

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να ενημερώνονται την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι ότι τελικά δουλεύουν  κόντρα σε οποιοδήποτε προγραμματισμό είχαν κάνει. Με το όχημα της τηλεργασίας που πλέον διαθέτουν στα χέρια τους μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να μας έχουν διαθέσιμους, όπως θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για ό,τι συμβεί ενημερώνουμε το σωματείο μας. Δεν δεχόμαστε καμία αυθαιρεσία!

Αν κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να εργαστεί δεν είναι υποχρεωμένος. Το Σωματείο μας θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία στο Υπουργείο και στην επιθεώρηση εργασίας.

Περισσότερα

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν.Πελοποννήσου – Όχι αναμογεννήτριες στον Μαίναλο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑ ! Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου...