Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λ.θ. : Όλοι στο συλλαλητήριο 16 Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Δημοσιεύτηκε στις

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7μμ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

  1. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΦΟΡΟΙ 
  3. ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για το λαό. 

Εμείς που πληρώνουμε το 95% των φόρων βλέπουμε τα χρήματα μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας. 

Η ακρίβεια τσακίζει την τσέπη μας και στα μισά του μήνα το πορτοφόλι μας είναι άδειο. Ηλεκτροσόκ μας περιμένει από την αρχή του 2024, όταν και θα ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων τιμολογίων για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Οι νέοι λογαριασμοί όπου επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, με την ονομασία «Μηχανισμός Διακύμανσης», θα φέρει νέα επιδρομή στο εισόδημα μας.  

Στον αντίποδα η εργοδοσία της Vodafone καυχιέται πως θα αυξήσει τις επενδύσεις στα 150 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, συνεχίζει να μπουκώνει εκατομμύρια από το Ταμείο ανάκαμψης, χρήματα που προκύπτουν από τη δική μας βαριά φορολογία, τα αντιλαϊκά προ-απαιτούμενα (νόμοι Γεωργιάδη, Χατζηδάκη κλπ). Η πίεση σε όλα τα τμήματα έχει χτυπήσει κόκκινο, με στόχο το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, για να πετύχει στόχους και νούμερα. 

Η κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στην εταιρεία είναι, η πλειοψηφία των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα να είναι με τον βασικό μισθό, μεγάλο κομμάτι με 6ωρες και 4ωρες συμβάσεις. Σε τμήματα πληροφορικής, δικτύων, υποδομών, ενώ οι συνάδελφοι με την δουλειά τους συμβάλλουν στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι μισθοί τους είναι καθηλωμένοι, το ωράριο τους έχει γίνει λάστιχο, ενώ η δαμόκλειος σπάθη της αξιολόγησης κρέμεται πάνω και από το δικό τους κεφάλι.   

Καμία ανοχή – καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική. 

Οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή! 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που διαμορφώνουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, μαζί έχουν ψηφίσει τους νόμους που τσακίζουν μισθούς, μας αφαιμάζουν με τους φόρους, θυσιάζουν τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Οι εργαζόμενοι μετά και τη μεγαλειώδη απεργία στις 21  Σεπτέμβρη έχουμε μόνο έναν δρόμο να βαδίσουμε: ο δρόμος μέσα από την ενδυνάμωση του σωματείου μας, στην οργάνωση του αγώνα και στην μάχη για την διεκδίκηση των σημερινών μας αναγκών που δεν συμβαδίζουν με τα κέρδη της εταιρείας. 

Η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που έχει διαμορφώσει το σωματείο μας και έχει ψηφιστεί μέσα από την Γενική μας συνέλευση, είναι στην ημερήσια διάταξη! 

Η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, η πείρα από τις πρόσφατες συσκέψεις, την τελευταία στάση εργασίας, δείχνουν ότι η μάχη για υπογραφή ΣΣΕ μπορεί να ενισχυθεί με ακόμα περισσότερους συναδέλφους, οι οποίοι συσπειρώνονται γύρω από τα αιτήματα μας. 

 Να απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας, όχι με βάση του στόχους της εργοδοσίας, με τους οποίους μας κρίνουν, μας “αξιολογούν”, κοστολογούν, στην ουσία, τις ζωές μας. 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στο μπλοκ του σωματείου μας στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/12 στο Σύνταγμα. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. 

Παλεύουμε για: 

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. 

Ø Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. 

Ø Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. 

Ø Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. 

Ø Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. 

Ø Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. 

Ø Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. 

Ø Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. 

Ø Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. 

Το σχέδιο Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του σωματείου μας βρισκεται στην ιστοσελίδα του σωματείου: https://somateiovodafone.gr/?page_id=1019 

 

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...