Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone-360connect-κλθ: Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε ξανά

Δημοσιεύτηκε στις

Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε ξανά

 Συνεχίζουμε πιο δυνατοί κι οργανωμένοι στο Σωματείο μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε όσους απήργησαν στις 10 του Ιούνη κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο και απαίτησαν να πεταχτεί στα σκουπίδια, μαζί με τα υπόλοιπα όλων των προηγούμενων χρόνων που μόνο χασούρα έφεραν για εμάς και κέρδη για τα αφεντικά. Δεν κατάφεραν κυβέρνηση και εργοδότες να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Η στάση των απεργών συναδέλφων μας γεμίζει με αισιοδοξία και πείσμα να παλέψουμε με ακόμη περισσότερη επιμονή και μαζί με ακόμα περισσότερους συναδέλφους, μαζί με το κλαδικό μας το ΣΕΤΗΠ και άλλα Συνδικάτα και Ομοσπονδίες για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε την Κυριακή 13 Ιούνη κι αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε το ΣΕΤΗΠ, ακολουθώντας το κάλεσμα δεκάδων ακόμα Σωματείων κι Ομοσπονδιών. Σε πείσμα των ξεπουλημένων ηγεσιών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που είτε περιμένουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και μετά δήθεν να κλαίνε σαν μωρές παρθένες, είτε αντί να βοηθήσουν στην κλιμάκωση της πάλης λειτουργούν σαν πυροσβεστήρες καλώντας σε στάση εργασίας. Όλα αυτά την ώρα που χρειάζεται πιο σκληρή πάλη ενάντια στους εργοδότες και τα τσιράκια τους, την κυβέρνηση.

Κόντρα στην τρομοκρατία συνεχίζουμε πιο μαζικά ακόμα δυνατότεροι!

Οι προσπάθειες από tls και supervisorsνα φοβερίσουν τους συναδέλφους για να μην απεργήσουν, έπεσαν στο κενό. Οι συνάδελφοι δεν πτοήθηκαν. Ακόμα κι όταν επιστράτευσαν το επιχείρημα ότι «οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα» και το ότι «εμείς είμαστε μια οικογένεια», οι συνάδελφοι δεν έπεσαν στην παγίδα της εργοδοσίας, έκαναν το βήμα μπροστά και δεν πήγαν στο γραφείο ή δεν άνοιξαν τον υπολογιστή στο σπίτι.

Την Τετάρτη στις 16 Ιούνη θα δώσουμε την ίδια απάντηση. Καλούμε όσους συναδέλφους απήργησαν στις 10 Ιούνη αλλά και όσους συνάδελφους το σκέφτηκαν και τελικά δίστασαν,  να προχωρήσουν με θάρρος, να απεργήσουν και να κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωί και στο συλλαλητήριο το απόγευμα. Να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας μέσα από το Σωματείο μας.

Η επιτυχία της απεργίας, το μήνυμα καταδίκης που έστειλαν οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση θα ηχήσει ακόμα πιο δυνατά στις 16 του μήνα. Στέλνουμε όμως μήνυμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που ξερογλείφεται ήδη για κυβερνητική εναλλαγή, πως δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Παλεύουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι που εφαρμόζονται και φέρουν την υπογραφή του όπως και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Πιο δυνατοί κι οργανωμένοι στο Σωματείο μας δείχνουμε τη δύναμή μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Απαιτούμε να πάρουν πίσω νέους και παλιούς αντεργατικούς νόμους  και παλεύουμε για λιγότερη δουλειά και καλύτερη ζωή.

Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα

και στο συλλαλητήριο Συνδικάτων & Ομοσπονδιών 17:00 έξω από την Βουλή

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Αποτελέσματα εκλογών για ΣΕΠΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η ΑΣΕ εκπαιδευτικών για πρώτη φορά κατακτά την 1η θέση στο ΣΕΠΕ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο 1η Ιούνη ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 7:00μμ             Ο αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς είναι...

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους...