Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές: 30 Ιούνη όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου

0

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ VODAFONE

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 30/6 18:30(ώρα προσέλευσης), ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ(Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, 1ος όροφος)

ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18:00-22:00

 Καλούμε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 26/6 , στις 20:00, ώστε να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε  την οργάνωση και την  επιτυχία της Γενικής μας Συνέλευσης

Το link της σύσκεψης είναι:

https://zoom.us/j/98020162981?pwd=VkZmMmhBRmUxV3lxd0UxRWYzeFhkUT09#success

Metting id 9802016

Pass: 8rsTbW

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στους ατομικούς εκβιασμούς και τα παζάρια της Vodafone. Για ακόμα μια φορά επιτίθεται στους όρους δουλειάς και στην ίδια μας τη ζωή. Είτε από το σπίτι , είτε από το γραφείο, είτε και από τα δύο, μας θέλουν διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή, να εξυπηρετούμε τις ανάγκες της εργοδοσίας. Κάθε ενέργειά, κάθε «επιχειρησιακή κίνηση» όπως οι ίδιοι την ονομάζουν, έχει έναν και μόνο στόχο. Το πώς η Vodafone θα μπορεί σε κάθε φάση να κερδοφορεί, θα αντέχει στον ανταγωνισμό. Για να το πετύχει, ένας ακόμα τρόπος είναι να επιτίθεται στα δικαιώματα και τους όρους δουλειάς μας.

Η Vodafone, μετά τις ατομικές τροποιητικές συμβάσεις που έφερε στα Τμήματα IT, δικτύων υποδομών, διάφορων διοικητικών, έρχεται τώρα να διαμορφώσει και στα τηλεφωνικά κέντρα, νέο μοντέλο οργάνωσης της εργασίας (είτε με τηλεργασία, είτε από τα κτήρια), ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δικές της ανάγκες. Παράλληλα , συνεχίζοντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την μετατροπή της σε πάροχο ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών, περνάει 48 συναδέλφους μας από την μητρική Vodafone, στην θυγατρική 360 Connect.

Μάταια προσπαθούν στα meeting και στις  ενημερώσεις να μας πείσουν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα , ούτε στον τρόπο που δουλεύουμε, ούτε και συνολικά στη ζωή μας.

Ας μας απαντήσει όμως η εργοδοσία στα εξής: 

  • Γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα ανάκλησης της σύμβασης για την τηλε-εργασία, από την στιγμή που θα την υπογράψουμε;
  • Τι θα γίνει μετά τον ένα χρόνο εφαρμογής της, αν κάποιος συνάδελφος δεν θέλει να συνεχίσει με τηλε-εργασία;
  • Γιατί οι νέοι συνάδελφοι μετά την εκπαίδευσή τους, προσλαμβάνονται μόνο με συμβάσεις με τηλε-εργασία;
  • Πόσο πολύ μπορεί να μας κοροϊδεύουν, όταν μας λένε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα κόστη , με τα 13€ επίδομα τηλέ-εργασίας, όταν ο λογαριασμός του ρεύματος προσεγγίζει το ύψος του μισθού μας;

Απαιτούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλη την Vodafone εδώ και τώρα.

 Μέσα από το Σωματείο μας και στην Γενική μας Συνέλευση, εμείς θα αποφασίσουμε με τι μισθό θα δουλεύουμε, πόσες ώρες. Εμείς είμαστε που θα διεκδικήσουμε τις άδειές μας, τα μέτρα προστασίας μητρότητας και πατρότητας, την υγεία και την ασφάλειά μας. Διεκδικούμε να αναγνωρίζονται τα πτυχία και η προϋπηρεσία μας, η βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Κανένας δεν μας τα παραχωρεί, ούτε μας κάνει χάρη.

Όλα τα παραπάνω υπήρχαν μέσα σε Συλλογικές Συμβάσεις και προστατεύονταν ως κεκτημένα. Ξηλώθηκαν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, από όλες τις κυβερνήσεις , ώστε να προσφέρουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδοφορούν και να θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητά τους σε κάθε φάση.

Συνάδελφοι,

Όλοι αγωνιούμε για τις επιπτώσεις της ακρίβειας, της φοροληστείας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Όλοι προβληματιζόμαστε για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα και κάνουμε … «μαθήματα λογιστικής» , από που θα κόψουμε και τι. Δεν χρειάζονται περιγραφές. Χρειάζεται όμως να βάλουμε κάτω το ερώτημα αν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι. Ακούμε για δισεκατομμύρια επενδύσεων που πέφτουν στον κλάδο, για κρατικές επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους , την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, συνεχίζουν την επίθεση.

Υπάρχει ελπίδα

 Τα φωτεινά παραδείγματα των εργαζόμενων της Cosco, των Οικοδόμων, της efood, των μεταλλεργατών, που μέσα από τα Σωματεία τους πάλεψαν και πέτυχαν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους κλάδους και τις επιχειρήσεις, δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

 Η συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που συναντηθήκαμε με 506 Σωματεία, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, μόνο αισιοδοξία μας γέμισε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε όπλο το Σωματείο μας, που εγγράφει όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone, στην 360 Connect και στις λοιπές θυγατρικές, βάζοντας μπροστά τις κοινές ανάγκες και διεκδικήσεις όλων των εργαζόμενων. Σπάμε στην πράξη τον διαχωρισμό της εργοδοσίας και όσων τον αναπαράγουν.

Έχουμε μεγάλη μάχη μπροστά μας και θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε την στήριξη των συναδέλφων μας, απ’ όλον τον κλάδο, του Κλαδικού μας Συνδικάτου του ΣΕΤΗΠ.  Είναι τεράστια κατάκτηση για όλους μας, η διαμόρφωση επικαιροποιημένου σχεδίου Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ. Να μην μπορεί κανένας εργοδότης να μας χτυπάει ατομικά, αλλά να έχουμε δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις, σε όποια εταιρία του κλάδου και αν πάμε.

Κάνουμε το βήμα, συμμετέχοντας στην Γενική Συνέλευση, να διαμορφώσουμε από κοινού , μέσα από την συζήτηση, το δικό μας σχέδιο υπεράσπισης, διεκδίκησης και επιβολής των όρων δουλειάς μας για όλους τους εργαζόμενους της Vodafone!

 Καλούμε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 26/6 , στις 20:00, ώστε να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε  την οργάνωση και την  επιτυχία της Γενικής μας Συνέλευσης

 Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας , Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 18:30 (ώρα προσέλευσης), στο αίθριο του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος, Αθηνα, 1ος όροφος),ώστε να αποφασίσουμε σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης στην Vodafone

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων , προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας από τις 18:00-22:00

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.