Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές : 26

image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

26 Νοέμβρη, 18:00, Κτήριο ΑΝΔΡΙΑΝΕΙΟΥ 

 ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συνάδελφε με την 9ωρη σύμβαση, μηχανικέ, πληροφορικάριε που πασχίζεις για να βγει το project την ώρα που σου έχουν πει ▪ Συνάδελφε με τα 6ωρα και τα 4ωρα από τα τηλεφωνικά κέντρα που ζεις με ψίχουλα και σου λένε πως αυτό είναι το φυσιολογικό και πως πρέπει να κυνηγάς τα bonus για να την βγάλεις ▪ Συνάδελφε τεχνικέ πεδίου ▪  Συνάδελφε από το backoffice ▪ Συνάδελφε με σύμβαση της Vodafone, της 360 Connect, της ManPower, της Icap, της CQS, της Infoassist, της Atlas, της Byte, της Accenture, της Ιntrasoft, της  Cognity. 

ΟΛΟΙ μαζί, ενωμένοι συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Η Γενική Συνέλευση είναι η ανώτερη και πιο δημοκρατική διαδικασία ενός Σωματείου. Εκεί  συζητάμε και ανταλλάσουμε απόψεις για το πώς θα παλέψουμε με ακόμα καλύτερους όρους.  Σχεδιάζουμε πως θα βάλουμε φρένο στην επίθεση των εργοδοτών αλλά κυρίως πως θα περάσουμε στην δική μας αντεπίθεση.

Λέμε καθαρά, πως δεν ανεχόμαστε άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους. Τέρμα πια με την «κασέτα» που ακούμε όλη μέρα, για τις ανάγκες της εταιρείας.  ‘Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το δρόμο του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης. Σπάμε στην πράξη την λογική της μοιρολατρίας, που λέει πως η κατάσταση δεν αλλάζει προς το καλύτερο και πως δεν γίνεται να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Λέμε όχι στον ατομικό μονόδρομο που μας καλλιεργούν, επειδή βλέπουμε πως οι ανάγκες μας είναι κοινές άρα και η διεκδίκησή τους μόνο μέσα από την οργάνωση μπορεί να έρθει.

Συνάδελφοι,

Δεν χρειάζονται περιγραφές της κατάστασης. Την ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που χρειάζεται να συζητήσουμε, είναι γιατί χρειάζεται οργάνωση σήμερα, απέναντι σε ποιόν και γιατί.

Η οργάνωσή  στο Σωματείο, μας ενισχύει και μας διδάσκει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Βοηθάει στο να σπάμε στην πράξη το διαχωρισμό της εργοδοσίας, με τις πολλές διαφορετικές εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις. Σημαίνει πως όλοι μαζί απαντάμε με βάση αυτό που μας ενώνει και αποτελεί τη δύναμή μας : η ίδια μας η δουλειά είναι που τα παράγει όλα, τον πλούτο, την κερδοφορία της επιχείρησης και χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα. Δεν ανεχόμαστε μια χούφτα παράσιτα, μετόχους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά, να καρπώνονται τα αποτελέσματα της δικιάς μας εργασίας

     Απέναντι μας έχουμε τους μονοπωλιακούς ομίλους που αναζητούν την κερδοφορία πάνω στις δικές μας πλάτες. Αντίπαλοί μας είναι τα κόμματά που τους εξυπηρετούν, η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, όλες όσες πέρασαν μέχρι τώρα, που νομοθετούν ώστε να εξασφαλίζουν και με τη βούλα του νόμου την δική μας εκμετάλλευση.  Αντίπαλοί μας είναι τα τσιράκια τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η μαφία της πλειοψηφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που μόνο καημό έχουν πως θα τρέξουν να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοεργοδότες καλλιεργώντας τη λογική πως μπορούμε να έχουμε κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά μας. Την ίδια αυτή λογική σπέρνει και η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον κλάδο μας, που δε δέχεται να συζητήσει τη μετατροπή της σε Κλαδική Ομοσπονδία και να ενώσει την πάλη των εργαζόμενων για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση.

 Οργανώνουμε την αγανάκτηση μας σε δύναμη αντεπίθεσης

Χρειαζόμαστε Σωματείο που δε θα σπέρνει θολούρα και αμφιβολίες στους εργαζόμενους. Που δε θα διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δε θα λειτουργούν σαν κλειστά Lobby για λίγους και εκλεκτούς. Χρειαζόμαστε σωματείο ζωντανό, μαζικό, ανοιχτό που θα συζητά και θα οργανώνει την πάλη μας για το σύνολο της ζωής μας. Χρειαζόμαστε αγώνες που θα έχουν αντοχή και θα θέτουν στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: όσους μας ξεζουμίζουν και όσους τους στηρίζουν.

Τέτοιο σωματείο είναι το σωματείο των εργαζομένων στην Vodafone- 360 Connect και λοιπές θυγατρικές. Και είναι εδώ για να ενώσει τους εργαζόμενους σε καθημερινό αγώνα, με προοπτική.

Καλούμε στη Γενική μας συνέλευση για να διαμορφώσουμε μέσα από τη συζήτηση τι καλούμαστε να παλέψουμε. Να συμβάλλουμε ώστε οι ανάγκες μας, να γίνουν οι στόχοι της καθημερινής διεκδίκηση όλων των εργαζομένων.

Ø    Κόντρα στο διαχωρισμό της εργοδοσίας, εμείς απαντάμε με ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων που ακουμπά το σύνολο της ζωής μας. Απαντάμε με τη δική μας ταξική ενότητα.

Ø    Κόντρα στα ατομικά παζάρια της εργοδοσίας, εμείς απαντάμε με διεκδίκηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, που και θα ανακτά όλα όσα χάσαμε μέσα στην κρίση και θα βάζει στο επίκεντρο τους όρους δουλειάς που ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε με βάση το σήμερα και τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Ø    Παλεύουμε για την ενότητα των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο, συντονίζοντας τη δράση μας με το Κλαδικό Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Γινόμαστε και εκεί μέλη, παλεύουμε ενάντια στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών.

Για όλα τα παραπάνω σε καλούμε να γίνεις μέλος του Σωματείου σου. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της Vodafone, της 360 CONNECT, οι εργαζόμενοι της πρώην Cyta, οι επινοικιαζόμενοι, οι δανεικοί, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντίθετα, έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-360 CONNECT και ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ

ΤΡΙΤΗ 26/11 και ΩΡΑ 18:00 , στο Κτήριο της ΑΝΔΡΙΑΝΕΙΟΥ

Email: [email protected]

Comments are closed.