Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές: 20 Σεπτέμβρη Μέρα Δράσης για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην κινητοποίηση στις 19:00, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Ξενοφώντος 5, Αθήνα)

 

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 • Εσύ που όλο αυτό το διάστημα μετράς και το ευρώ και που αγωνιάς για το αν θα τα βγάλεις πέρα.
 • Εσύ που βλέπεις τους λογαριασμό του ρεύματος να ξεπερνά ή να προσεγγίζει το μηνιάτικό σου.
 • Εσύ που είδες το παιδί σου να πετιέται απ’ έξω από τον παιδικό σταθμό γιατί δεν πήρες το voucher.
 • Εσύ συνάδελφε, που σε ζαλίζουν καθημερινά οι προϊστάμενοι και οι managers της Vodafone για τους στόχους και τα πλάνα που πρέπει να πιαστούν, τις επενδύσεις και το όραμα της εταιρείας που θα πρέπει να στηρίξεις.

Για όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα τώρα να ξεσηκωθείς!

Γυρίζουμε την πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ που με voucher και pass προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της πρωτοφανούς ακρίβειας. Πριμοδοτούν με 10 δισ τους μαυραγορίτες της ενέργειας, αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας συμβουλεύουν για το πώς θα μειώσουμε την κατανάλωσή μας. Στους εκβιαστές για κλείσιμο του ρεύματος στα σχολεία και ‘’θάνατο για όσους δεν προσαρμοστούν’’, έχουμε να θυμίσουμε ότι εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, των αγαθών όπως είναι και η ενέργεια.

Γυρίζουμε την πλάτη στα κόμματα που προβάρουν κυβερνητικά κοστούμια από τώρα. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όλοι οι συνδυασμοί τους, είναι που μας έφεραν μέχρι εδώ. Την υπογραφή τους φέρουν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που εφαρμόζονται, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τα παζάρια , έχει την δική τους σφραγίδα.

Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα

Δουλεύουμε σε ένα κλάδο που πέφτουν δισεκατομμύρια επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις υποδομές, τα δίκτυα 5g, τα μεγάλα κρατικά έργα , όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Η Vodafone , όπου σταθεί και όπου βρεθεί περηφανεύεται με καμάρι την αλλαγή στο χαρακτήρα της σε πάροχο ψηφιακών λύσεων, τις επενδύσεις που σκοπεύει να κάνει.

Είτε στην ανάπτυξή, είτε στην χασούρα τους, τα δικά μας δικαιώματα είναι που χτυπιούνται. Οι ατομικές τροποιητικές συμβάσεις για την εφαρμογή νέων ευέλικτων τρόπων εργασίας, όπως η τηλεργασία, τα ατομικά παζάρια, η κοροϊδία των bonus, ενώ ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, είναι η κατάσταση που βιώνουμε.

Έχουμε όπλα στα χέρια μας.

Το σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης,που ψήφισε το Κλαδικό μας Συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, το σχέδιο Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην  Vodafone, που ψήφισε η Γενική μας Συνέλευση, είναι η δική μας απάντηση.

Για μισθούς με πραγματικές αυξήσεις και όχι ψίχουλα , κατοχυρωμένα από Σύμβαση και στη Vodafone αλλά και σε όλο τον κλάδο. Για πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου,7ωρο-5μερο-35ωρο. Για τριετίες και επιδόματα που έχουν πάει περίπατο . Για προστασία της μητρότητας και της πατρότητας, των εργαζόμενων φοιτητών

Αντλούμε δύναμη από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος

Μόνο η ενωμένη εργατική λαική πάλη θα δώσει απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και πανηγυρισμούς ότι τελείωσαν τα μνημόνια την ώρα που τα μέτρα που χτύπησαν κάθε εργατικό δικαίωμα είναι εδώ και πληθαίνουν. Αλλά και στους επίδοξους σωτήρες που χωρίς να θίγουν στο παραμικρό την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνε να ψαρέψουν στα νερά της αγανάκτησης και της απογοήτευσης.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες που δόθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα σε διάφορους χώρους και κλάδους, όπως στη Μαλαματίνα, στην Καβάλα, στην Cosco, στην ΛΑΡΚΟ, στην efood, στις κατασκευές που οι εργαζόμενοι βγαίνουν νικητές και με το κεφάλι ψηλά. Μόνο με τέτοιους αγώνες  μέσα από τα σωματεία μας, μαζικούς, ταξικούς και  ενωτικούς που στοχεύουν τους αληθινούς ενόχους θα βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, θα έχουμε νίκες.

Πιάνουμε το νήμα από τις αποφάσεις της Συνέλευσής μας στις 30.06 και την στάση εργασίας που ακολούθησε και συνεχίζουμε.

9 Νοέμβρη απεργούμε!

Αγώνας για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 • ‘Όχι στις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις Λέμε όχι στον ατομικό εκβιασμό και στα παζάρια της Vodafone.
 • Ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone εδώ και τώρα. Κανένας ργαζόμενος στην Vodafone να μην αμείβεται με κάτω από 980€ μεικτά.
 • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση , με βάση το επικαιροποιημένο σχέδιο που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.Κανείς εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 945€, πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους μισθούς
 • Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων και των εργολαβικών. Όλες οι συμβάσεις να γίνουν Vodafone, αορίστου χρόνου, με αναγνώριση προϋπηρεσίας.
 • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5μερο-35ωρο.
 • Να δοθεί άμεσα , εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, επίδομα φύλαξης τέκνων 260€ για κάθε παιδί κάθε μήνα.
 • Να πληρώσει το κόστος μετακίνησης η εργοδοσία , για όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο για να εργαστούν Τακτικά δρομολόγια των εταιρικών πούλμαν , για όλες τις βάρδιες σε Κηφισό, Μεταμόρφωση, Φοίνικα. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως με ευθύνη της εργοδοσίας.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτήρια της εταιρείας. Μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη της εργοδοσίας. Ατομικές θέσεις εργασίας, διαχωριστικοί χώροι, ατομικά ακουστικά και οθόνες. Να υπάρχει γιατρός εργασίας στο χώρο σε ημερήσια βάση. Αναγνώριση και πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.
 • Απαιτούμε κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Για την ενημέρωση των συναδέλφων προχωράμε σε συγεντρώσεις την Τρίτη 20/9

 

Κτήριο Ρέντη 13:00, στο αίθριο 9(κυλικείο)

Κτήριο Πετραλώνων, 13:00 , στο παρκάκι

Κτήριο Χαλανδρίου, περιοδεία μελών ΔΣ

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...