Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων διανομέων  στην E-FOOD

0
image_pdfimage_print

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στην απεργία των εργαζομένων διανομέων  στην E-FOODστις 24/9

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους διανομείς της E-FOOD και τον αγώνα τους για δουλειά με δικαιώματα. Η εργοδοσία της E-FOODεπιτέθηκε στα δικαιώματα των συναδέλφων, εκβιάζοντας τους να γίνουν, από μισθωτοί εργαζόμενοι, «συνεργάτες», κόβοντας τους μισθό και δικαιώματα για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της. Ακόμα και η «διορθωτική» ανακοίνωση της εργοδοσίας κάτω από την κατακραυγή του κόσμου δεν πήρε πίσω τίποτα.

Γνωρίζουμε κι εμείς στη Vodafoneτη σημασία της δήθεν ευέλικτης εργασίας. Αυτό το πρόσχημα χρησιμοποιεί κάθε φορά η εργοδοσία για να χτυπήσει το σταθερό εργάσιμο χρόνο. Το κάνει καταργώντας και κόβοντας τα χρήματα του standby, μειώνοντας το διάλειμμα στα τηλεφωνικά κέντρα, βγάζοντας το διάλειμμα εκτός 8ώρου. Με κάθε ευκαιρία οι εργοδότες χτυπούν τα δικαιώματα μας και τους μισθούς χέρι χέρι με τις κυβερνήσεις που φέρνουν τον έναν πίσω από τον άλλον τους αντεργατικούς νόμους. Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι μέσα από την οργάνωση μας στο σωματείο μας μπορούμε να παλέψουμε και να γίνουμε εμπόδιο στα σχέδια τους που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Έτσι και οι συνάδελφοι στην E-FOOD, μετά την πετυχημένη κινητοποίηση τους την περασμένη Τετάρτη, πήραν απόφαση μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και αύριο Παρασκευή 24/9 προκήρυξαν 24ωρη απεργία και νέα συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων και απαιτούμε:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την «Ε-food» με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ενταχθεί το επάγγελμα του διανομέα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να οροθετηθούνε οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κ.α.
  • ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
  • Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του.

 

Share.

Comments are closed.