Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone- 360 Connect και λοιπές θυγατρικές : Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας 13 Γενάρη

0

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ραγδαία εξάπλωση των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων, των δεκάδων θανάτων που μετράμε καθημερινά, αποκαλύπτει ολοκάθαρα την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Αντί εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του Δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης αντιμετωπίζοντας την πανδημία με την «ανοσία της αγέλης».

Τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μειώνοντας την καραντίνα σε 5 μέρες για να σωθεί η οικονομία, δείχνουν πως το κριτήριο είναι να μη θιγούν ούτε στο ελάχιστο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η στάση της εργοδοσίας της Vodafone, που ενώ υπήρχαν κρούσματα στους τεχνικούς πεδίου, κρύφτηκαν για ακόμα μια φορά πίσω από τις απαράδεκτες αυτές οδηγίες, χωρίς καν να αναλάβει το κόστος των μοριακών τεστ των συναδέλφων ωθώντας τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων που με το «καλημέρα» χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί και την κυβέρνηση προκλητικά να δηλώνει ευχαριστημένη με τον τρόπο που τα άνοιξε γιατί έτσι βρέθηκαν τα κρούσματα! Αποτελεί δηλαδή ικανοποίηση το να στοιβάζονται 25 μαθητές σε μία αίθουσα, να νοσεί η μισή σχεδόν τάξη , περιμένοντας να νοσήσει  και η υπόλοιπη!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τα σωματεία παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. Διοργανώνουμε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 13/1 στις 5μ.μ. για να απαιτήσουμε να γίνουν τώρα πράξη  τα δίκαια αιτήματα μας. Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν μαζικά το παρών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

 Απαιτούμε άμεσα:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
  • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  1. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  2. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  3. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά
  4. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.