Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές : Για την συνεδρίαση του ΔΣ

0

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Tο ΔΣ του Σωματείου μας, προχώρησε σε συνεδρίαση στις 15/01/2022. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ που για ακόμα μια φορά προκειμένου να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Τα απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα με την καραντίνα των 5 ημερών, το καθημαγμένο Δημόσιο σύστημα υγείας, η έλλειψη υποδομών για επαναλαμβανόμενους ελέγχους συνθέτουν το τοπίο.  Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» που πιπιλά η κυβέρνηση είναι εξοργιστική.

Δεν δεχόμαστε την ώρα που μετράμε καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, την ώρα που στοιβαζόμαστε ουρές στα φαρμακεία για να πληρώσουμε(!) τα rapidtest, την ώρα που τα παιδιά μας στοιβάζονται 25αρια σε μια αίθουσα,  να μας κουνούν το δάχτυλο. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό με την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο 2%. Για ποια αύξηση μιλούν αλήθεια όταν έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προστατεύσουμε την υγεία μας, όταν η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στο ρεύμα βαράει κόκκινο;

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΊΑ

 Συνάδελφοι,

Δυο χρόνια τώρα, η εργοδοσία της Vodafone, κρύβεται πίσω από τα πρωτόκολλα λάστιχο και της κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε να μην πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το «γιατρικό» της εργοδοσίας δεν ήταν τίποτε άλλο από την σχεδόν καθολική επιβολή της τηλεργασίας και τώρα πάει να το μονιμοποιήσει με τις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις που φέρνει προς υπογραφή.

 Δεν δεχόμαστε καμία ατομική διαπραγμάτευση! Διεκδικούμε συνολικούς όρους δουλειάς, μισθούς με ουσιαστικές αυξήσεις, ωράριο εργασίας, άδειες, προστασία της μητρότητας , κατοχυρωμένα με Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση για όλους. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας μέσα στο χώρο δουλειάς.

Συζητάμε συλλογικά και οργανωμένα στην Γενική μας Συνέλευση στις 29 Ιανουαρίου, το προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Με καμάρι διαφημίζει η εργοδοσία τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις κρατικές επιχορηγήσεις που έχουν πάρει για δημόσια έργα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα όμως της δικιάς μας δουλειάς. Δεν θα συμβιβαστούμε να επιβιώνουμε μετά βίας, ούτε να αποδεχτούμε όλους τους τρόπους που θα φέρνουν για να μας εκμεταλλεύονται παραπάνω, πατώντας πάνω σε παλιούς και νέους νόμους όλων των κυβερνήσεων. Δεν δεχόμαστε να είμαστε έρμαια του εργοδότη και οι ανάγκες μας να γίνονται ατομικό παζάρι.

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντί στην εργοδοσία. Ενωμένοι μέσα από το Σωματείο μας θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε.

Το ΔΣ του Σωματείου μας αποφάσισε:

  • Την συμμετοχή του στην Κλαδική κινητοποίηση, μαζί με το ΣΕΤΗΠ και τα υπόλοιπα Επιχειρησιακά Σωματεία των εργαζόμενων, Παρασκευή 21/01, στις 18:00 στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και μετά στο Υπουργείο Εργασίας. Εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας μέσα στους ΄χώρους δουλειάς.
  • Γενική Συνέλευση, Σάββατο 29 Ιανουαρίου.Στις ατομικές συμβάσεις που φέρνει η εργοδοσία, απαντάμε με διεκδίκηση για την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλη τη Vodafone. Στην Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και κοπή της πίτας του Σωματείου μας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.