Σωματείο Eργαζομένων στην “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”: Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

image_pdfimage_print

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν μια από τις πιο κρίσιμες απεργιακές μάχες των τελευταίων ετών, αφού ο λαός διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη ζωή και τα δικαιώματά του. Οι μέρες που απομένουν είναι μέρες προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να είναι επιτυχημένη αυτή η απεργία, να αποτελέσει πραγματικά βήμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωσης, που θα σημαδέψει την εργατική-λαϊκή δράση για τους επόμενους μήνες.

Είναι μέρες που κρίνονται πολλά περισσότερα από όσα σε άλλους αντίστοιχους αγώνες, αφού η πανδημία εξελίσσεται σε ένα τραγικό «τούνελ» για τον λαό. Και αυτή η τραγωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν χιλιάδες εργαζόμενοι ενισχύσουν τους συλλογικούς αγώνες για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως πρέπει να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Αυτή είναι η ατομική ευθύνη σήμερα, η ενίσχυση της συλλογικής διεκδίκησης. Άλλωστε το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα αποδεικνύει καθημερινά ότι, σε αντίθεση με το κράτος και την κυβέρνηση, μπορεί να τηρήσει ουσιαστικά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα, ταυτόχρονα με την οργάνωση των διεκδικήσεων του.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  • Ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς – Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κανένας εργαζόμενος, εργαζόμενος σε αναστολή, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπή ενίσχυση και στήριξη.
  • Ουσιαστικά μέτρα για τη συνέχιση και βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ισότιμα για όλα τα παιδιά και αντίστοιχα μέτρα για τη στήριξη των γονιών.
  • Να αποσυρθούν το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος απαράδεκτος συνδικαλιστικός νόμος. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που μειώνει ακόμα και τις δαπάνες για την υγεία εν μέσω πανδημίας !
  • Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα ! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Δεν επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσουν την πανδημία για να μας γυρίσουν στον «εργασιακό μεσαίωνα».

Comments are closed.