Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas: Μονόδρομος για εμάς του εργαζόμενους είναι η μαζική συσπείρωση στο σωματείου μας και το δυνάμωμα του αγώνα μας

0
image_pdfimage_print

Το σωματείο μας σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων για την ανάκληση της απόλυσης του συνάδελφου γενικού γραμματέα της τριμερούς επιτροπής του καταστήματος της Λάρισας, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας για να θέσει το αίτημα του. Επιπλέον έθεσε θέματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση (διαβούλευση, απολύσεις, συνδικαλιστική παρεμπόδιση, παράνομες αξιολογήσεις, εκκαθαριστικά σημειώματα).

Για όλα τα παραπάνω θέματα η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου ήταν «νίπτω τας χείρας μου» και δήλωσε αναρμόδιος να πάρει θέση επικαλούμενος μεταξύ άλλων και το νομοσχέδιο Χατζήδάκη. Μάλιστα μας σύστησαν να πάμε σε συμφιλιωτική σύσκεψη στον ΟΜΕΔ βάση του Ν.4808/2021 αρθ.98.

Εκεί διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά το παιχνίδι που έχει στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των σωματείων. Η απάντηση της μεσολαβήτριας που ανέλαβε από την πλευρά του ΟΜΕΔ ήταν ότι η εταιρεία μέσω του νομικού της συμβούλου δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε καμία διαβούλευση λόγω μη υποχρέωσης της βάση νόμου(!).

Η μεσολαβήτρια αρνήθηκε να πάρει θέση τόσο για αυτή την εξέλιξη όσο και για την κατάπτυστη απάντηση της εταιρείας, επικαλούμενη και αυτή με την σειρά της το νόμο Χατζή δάκη και επιβεβαιώνοντας με τον πιο ωμό τρόπο αυτό που εδώ και μήνες καταγγέλλουν όλα τα σωματεία, ότι ο νόμος Χατζήδάκη είναι η ταφόπλακα για εργασιακά και συνδικαλιστικά θέματα και λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Μονόδρομος για εμάς του εργαζόμενους είναι η μαζική συσπείρωση στο σωματείου μας και το δυνάμωμα του αγώνα μας για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Share.

Comments are closed.