Παρασκευή, Απρίλιος 16

Σωματείο Εργαζομένων στην First Data: Ξεσηκωμός ! Να μην περάσουν οι απολύσεις

0
image_pdfimage_print

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε την Δευτέρα, θα προχωρήσει σε απολύσεις ( άγνωστος ο αριθμός ) από τμήματα του B.O. με το πρόσχημα ότι έχει μειωθεί ο  όγκος δουλειάς. Η κίνηση αυτή, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δείχνει το πόσο κυνική μπορεί να γίνει η εργοδοσία προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της. 

Ετοιμάζονται να «πετάξουν» στην  ανεργία κόσμο, που σε αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατό να βρουν δουλειά, και μάλιστα κόσμο που δουλεύει στην εταιρεία επί χρόνια! Όλα αυτά την στιγμή που η ίδια εταιρεία ανακοινώνει κέρδη ( βλ. τελευταίο emailστις 15/02), νέα έργα είναι στα σκαριά, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο οι αναμονές είναι κανόνας όπως και οι υπερωρίες!

Για εμάς είναι ξεκάθαρο, ότι όλοι οι συνάδελφοι που πρόκειται να απολύσουν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα κι αυτό είναι που πρέπει να διεκδικήσουμε!

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε έκτακτα χθες και πήρε απόφαση για προειδοποιητική 3ωρη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 26/02 και ώρες  11:00- 14:00

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε αλληλέγγυοι  μεταξύ μας, να παλέψουμε μαζί για την αποτροπή των απολύσεων, να σηκώσουμε ανάστημα! Είτε δουλεύουμε από σπίτι με τηλεργασία, είτε στα κτίρια, συμμετέχουμε αποφασιστικά και μαζικά στην στάση εργασίας, δίνουμε απάντηση στους σχεδιασμούς της εταιρείας και κλιμακώνουμε την δράση μας!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση , με όποιο τρόπο κι αν μας την επιδώσουν ! – Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με το Σωματείο μας, διεκδικούμε ακύρωση της απόλυσης !

Απαιτούμε :

  • Καμία απόλυση – Απορρόφηση των συναδέλφων σε άλλα τμήματα και παράλληλα
  • Να επιτραπεί σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στα κτίρια για εργασία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων! Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες πανδημίας οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να παίρνουν επιπλέον ΜΜΜεκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο να κολλήσουν.
  • Καμία περικοπή στο προσωπικό καθαριότητας, διατήρηση των απολυμάνσεων των κτιρίων
  • Δωρεάν , επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/02 ,  11:00 – 14:00

Share.

Comments are closed.