Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο εργαζομένων στην FIRST DATA: Για την συνάντηση με την εργοδοσία

0

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 27/06 πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση με την Διοίκηση αναφορικά με την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας.

Η Διοίκηση για άλλη μια φορά, επέμεινε στην πρότασή της με την μόνη διαφορά η αύξηση στους 230 εργαζόμενους να δοθεί ως εξής :  3% τον πρώτο χρόνο και 2% για τον υπόλοιπο της σύμβασης (2 χρόνια).

Η πρότασή απορρίφθηκε από το Δ.Σ. τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι το μόνο που διαπραγματευόμαστε είναι οριζόντια αύξηση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ!

Συνάδελφοι,

Η χθεσινή συμμετοχή στην στάση εργασίας τους πίεσε, καθώς δεσμεύτηκαν ότι στην επόμενη συνάντηση (Πέμπτη 07/07) η διαπραγμάτευση θα γίνει πάνω σε αυτή τη βάση και μόνο. Οι εργαζόμενοι δείξαμε για άλλη μια φορά ότι όταν παλεύουμε ενωμένοι  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το βασικό μας αίτημα και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρις ότου αυτό το αίτημα υλοποιηθεί!

Καλούμε όλους σας να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση , να συμμετέχουν ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο μαζικά στην επόμενη κινητοποίηση εφόσον χρειαστεί. Προειδοποιούμε ξανά την διοίκηση ότι τα κέντρα θα ξαναπέσουν μέχρι να υλοποιήσουν το βασικό μας αίτημα! 

Παράλληλα το ΔΣ απαίτησε:

  1. Να δοθούν άμεσα οι άδειες του καλοκαιριού στο τμήμα του Customer, να μην κόψουν καμία άδεια τελευταία στιγμή.
  2. Να γίνουν αλλαγές σε οθόνες σε όσους δουλεύουν στα κτίρια και να δοθούν οθόνες σε όσους δουλεύουν από το σπίτι και τις χρειάζονται.
  3. Να καλυφθούν όλα τα απαραίτητα κενά σε θέσεις, να προσληφθούν όλοι οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας με την Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το τμήμα παραγωγής στο Κρυονέρι  ότι έχει πωληθεί σε άλλη εταιρεία, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει προχωρήσει

Τέλος, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι το τμήμα της Cardlink, στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα κλείσει καθώς με βάση τις τελευταίες ανακατατάξεις που έχουν γίνει στο τραπεζικό σύστημα (πώληση του merchant acquiring της Alpha στη NEXI και αντίστοιχά πώληση του merchant acquiring της Eurobank στην Wordline –Cardlink), η Cardlink καθίσταται αυτομάτως ανταγωνίστρια εταιρεία. Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο project θα μεταφερθούν στο νέο project που θα δημιουργηθεί. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι σε κάθε τέτοια διαδικασία, η εργοδοσία ψάχνει αφορμές για απολύσεις, μετακινήσεις κ.α. καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν σε εγρήγορση .

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Σωματείο σας καλεί να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο, να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για την επόμενη μάχη.  Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε!  Θα παλέψουμε δίπλα δίπλα, ενωμένοι μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να γραφτούν, να βοηθήσουμε όλοι στην καλύτερη οργάνωση των αγώνων μας!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.