Σωματείο Εργαζομένων στην First Data: Για τα κρούσματα που είχαμε στην εταιρεία

0
image_pdfimage_print

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ… Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους. Οι εργαζόμενοι μόνοι τους απέναντι στην πανδημία!

Συνάδελφοι, 

Tις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα κρούσματα στα κτίρια της εταιρείας (2 στο κτίριο του Αγίου Στεφάνου και 3 στο κτίριο του Κρυονερίου) . Με βάση τον τρόπο αντιμετώπισής τους και τη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά της εταιρείας, δηλώσαμε εξ αρχής πολύ ανήσυχοι. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας που παίρνει η New SIA Greece. 

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το κτίριο του Κρυονερίου, όπου αυτή τη στιγμή έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα,  η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου! Το λογικό θα ήταν όλο το συγκεκριμένο τμήμα και οι υπόλοιπες επαφές από τo κτήριο να απομονωθούν, να τεθούν σε καραντίνα μετά και την ιχνηλάτιση, να απολυμανθεί ο χώρος και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αφού κάνουν τεστ και βγουν αρνητικοί, να επιστρέψουν στη δουλειά. Αντί αυτού, η εργοδοσία απαντά: “Θα κάνετε όλοι τεστ και θα έρθετε στη δουλειά κανονικά, ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ’’. 

Απευθυνθήκαμε άμεσα -ήδη από την Τρίτη- στις κρατικές υπηρεσίες (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία) για να στείλουν κινητή μονάδα. Κι εκεί ξεκίνησε μια σουρεαλιστική αναζήτηση υπευθύνων και αρμοδίων! Ο ΕΟΔΥ δηλώνει αναρμόδιος (!), το αίτημα για κινητή μονάδα έχει «ξεμείνει» σε κάποιο συρτάρι και η απάντηση που λαμβάνουμε τηλεφωνικά είναι «Να βγούμε να διαδηλώσουμε»…  Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, αφού «αγανάκτησε» με την επιμονή μας, μας είπε επίσης ότι είναι αναρμόδια (!)  και εν τέλει απάντηση δεν πήραμε.

Με λίγα λόγια τί μας λένε όλοι αυτοί ; Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας!

Συνάδελφοι, 

 Είναι παράλογο να ανησυχούμε για την υγεία μας;; Είναι παράλογο να ζητάμε το αυτονόητο;; Είναι παράλογο να θέλουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας και να είμαστε προστατευμένοι;; Είναι παράλογο να θέλουμε να γυρίζουμε σπίτι μας και να μην ανησυχούμε ότι θα κολλήσουμε την οικογένειά μας;

Είμαστε θεατές στο ‘’θέατρο του παραλόγου’’. Είχαμε τόσο καιρό το βάρος της ατομικής ευθύνης, της αυτοπρόληψης, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και την αυτοδιάγνωση με τα self – test. Τελικά ποιός είναι υπεύθυνος για την υγεία μας;; Σίγουρα όχι η εργοδοσία και το κράτος!

Εμείς είμαστε αυτοί που θα πιέσουμε να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει! Εμείς με το Σωματείο μας!

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει που η εταιρεία μας έστειλε mail και καμάρωνε για τα μέτρα που έχουν πάρει, και τώρα κρύβονται πίσω από τον γιατρό εργασίας και τα πρωτόκολλα και δεν απαντούν στο Σωματείο.

Απαιτούμε τώρα:

  • Όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα τμήμα να γίνονται άμεσα τεστ σε όλους και να βγαίνουν σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, με όλο το μισθό πληρωμένο!
  • Οι χώροι να αερίζονται όλοι! Αν υπάρχει χώρος που δεν μπορεί να αεριστεί, να μην χρησιμοποιείται
  • Να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα κτίρια, είτε από τηλεργασία, είτε από άδεια και λείπουν πάνω από 5 ημέρες
  • Να γίνονται δωρεάν τεστ σε εβδομαδιαία βάση στους εργαζόμενους που δουλεύουν στα κτίρια, με ευθύνη κράτους, κυβέρνησης και εργοδοσίας.
  • Να επιτραπεί σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στα κτίρια για εργασία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων! Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες πανδημίας οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να παίρνουν επιπλέον ΜΜΜ εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο να κολλήσουν.
  • Καμία περικοπή στο προσωπικό καθαριότητας, διατήρηση των απολυμάνσεων των κτιρίων
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις

 

 

 

Share.

Comments are closed.