Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση “ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ”: 17 Απρίλη απεργούμε πιο αποφασιστικά

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ-ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά Εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλάξει γιατί έχουμε πάρει απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα. Δε δεχόμαστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως πριν και το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας.

Με την οργάνωσή μας, με το σωματείο μας, με τους αγώνες μας έχουμε ήδη καταφέρει πράγματα. Έτσι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο νια να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα και κυρίως την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινα ωράρια.

Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία στις 17 Απριλίου, όπως το έχουμε ξανακάνει και έχει αποδειχτεί ότι μόνο έτσι μας υπολογίζουν. Ειδικά τώρα που πρόκειται να γίνει συνάντηση του Σωματείου μας με την εργοδοσία νια να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η συμμετοχή μας στην απεργία είναι αυτή που θα δείξει ότι δεν παρακαλάμε, ούτε ζητιανεύουμε. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όπως είχαμε ενημερώσει και στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου ξεκαθαρίσαμε ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε το 7ήμερο πρόγραμμα εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει προφορική δέσμευση ότι θα γίνει συνάντηση όπου θα διαπραγματευτούμε για το πρόγραμμα εργασίας και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η συνάντηση αυτή είναι καρπός της αγωνιστικής στάσης μας μέχρι τώρα και δείχνει ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δύναμη μας η ενότητα μας

Η εργοδοσία από την πλευρά της επιχειρεί να βάλει διάφορα εμπόδια, έχει ήδη αρχίσει να βάζει όρους για τη συνάντηση, πριν ακόμα γίνει. Δεν θέλει το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία μας, μας ζητά να αναβάλλουμε το αίτημά μας στον ΟΜΕΔ. Εμείς λογοδοτούμε μόνο απέναντι στους συναδέλφους και τους μόνους όρους που δεχόμαστε είναι αυτοί που αποφασίζουμε όλοι μαζί συλλογικά. Ελπίζουμε όπ αυτή θα είναι η πρώτη σοβαρή συνάντησή μας και να μην εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία απειλώντας κι εκβιάζοντας, ότι κάνουν δηλαδή μέχρι τώρα. Σ’ αυτή την πρώτη, ευελπιστούμε, σοβαρή συνάντηση θα εκπροσωπηθούμε από το Δ.Σ. του σωματείου, έπειτα, την όποια πρόταση θα την εγκρίνουμε ή όχι σε Γενική Συνέλευση, σε συνεργασία πάντα με το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία που είμαστε μέλη και έχουμε την στήριξη τους σ’ αυτό τον αγώνα. Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να γίνει γραπτή σύμβαση και να είναι δεσμευτική. Προτείνουμε στην εργοδοσία να σταματήσει να ασχολείται με τα διαδικαστικά και να προετοιμαστεί να μας δώσει σαφή απάντηση στα ζητήματα που έχουμε θέσει.

Αυτό που ζητάμε να περιλαμβάνει η σύμβαση είναι τουλάχιστον:

  • Ορισμός κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ μικτά
  • Αυξήσεις σε ποσοστό 20% στους καταβαλλόμενους μισθούς που έχουν διαμορφωθεί την 31-12-2023.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας 10% σε οδηγούς, χειριστές και καθαριστές I καθαρίστριες.
  • 40ωρο – 5ήμερο – θωρο
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
  • Αναγνώριση όλων των τριετιών από το 2012 έως σήμερα στον καταβαλλόμενο μισθό
  • Ειδικά Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εκτιθέμενους σε κινδύνους εργαζόμενους (ενδεικτικά καθαρίστριες και ΒΙΠΕ)
  • Να δοθούν τα παλιά δεδουλευμένα

Οποιαδήποτε υπεκφυνή, υποτίμηση των εργαζομένων θα σηκώσει θύελλες καλοκαιριάτικα. Αυτό το πρόγραμμα δεν το δουλεύουμε και το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Τα προβλήματα είναι πολλά και μαζεύονται χρόνια τώρα. Όλα τα βασικά που χρειαζόμαστε είναι πανάκριβα και την ίδια ώρα το κράτος θησαύριζα από τους φόρους. Δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει η κυβέρνηση με τα παραμύθια για την αύξηση του κατώτατου και τη δήθεν επαναφορά των τριετιών. Στην πραγματικότητα μας κλέβουν 12 ολόκληρα χρόνια δουλειάς από το 2012 ως το 2024 η οποιαδήποτε αύξηση – ψίχουλα] εξαφανίζεται με το που μπεις στο σούπερ μάρκετ. Γι αυτό λοιπόν, επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...