Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. ” Αθηναϊκή Ζυθοποιία ” : Θα υπερασπιστούμε με μαζικό και ενωτικό αγώνα το κατακτημένο δικαίωμά μας στην οργάνωσή μας στο σωματείο

image_pdfimage_print

Στη σημερινή συνεδρίαση η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, φέρνοντας «ντροπολογίες» προκειμένου να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, φακελώνοντας και καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων. (Γεν. Συνελεύσεις, απεργία κτλ).

Η επίθεση είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται τα σωματεία και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Όσο για τις δικαιολογίες που επιστρατεύουν προσχηματικά περί δημοκρατίας με ηλεκτρονικό τρόπο, επιχειρώντας να κάνουν μάθημα δημοκρατίας στα συνδικάτα ζητώντας τους το 50 + 1, τους λέμε ότι δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο όταν σε δήμους και περιφέρειες κάνουν κουμάντο οι μειοψηφίες, όταν και η ίδια η κυβέρνηση που θέλει να φέρει τον νόμο κυβερνά σήμερα με ούτε το 25% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Αν νομίζουν ότι με «ντροπολογίες» και σχέδια νόμου θα ξεμπερδέψουν με τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους για μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα είναι γιατί μας φοβούνται, φοβούνται τον ταξικά προσανατολισμένο, μαζικό και οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων και τους στέλνουμε το μήνυμα ότι καλά κάνουν και μας φοβούνται, γιατί τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

Όσοι δε σήμερα κομπορρημονούν, θα έχουν την ίδια τύχη με τους προγόνους τους που πίστευαν ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπως ο αλήστου μνήμης Λάσκαρης.

Γι’ αυτό συνάδελφοι, όταν και όποτε φέρει η κυβέρνηση τις ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο, θα μας βρει έτοιμους να υπερασπιστούμε με μαζικό και ενωτικό αγώνα το κατακτημένο δικαίωμα μας στην οργάνωση μας στο σωματείο και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες συνολικά.

 

 

Comments are closed.