Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” : Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της καταχρηστικής, άκυρης και παράνομης απόλυσης

0
image_pdfimage_print

Στις 15.11.2019 πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του σωματείου μας, η εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Ρόδο, που έγινε μετά από καταγγελία του σωματείου μας αλλά και του εργαζόμενου συναδέλφου μας Παναγιώτη Γρηγορά, για την άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του.

Μετά από τη μακροσκελή αναφορά του σωματείου και του εργαζομένου ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας, στην καταχρηστική απόλυσή του και ενώ οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, μέχρι προχθές δικαιολογούσαν την απόλυση λέγοντας ότι ο συνάδελφος διέπραξε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας, μετά την πίεση του σωματείου για προσκόμιση στοιχείων που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους, αφού δε βρήκαν κανένα στοιχείο να αναδείξει τη δήθεν πλαστογραφία, με «τρομερή» ευρηματικότητα, η εργοδοσία ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας «ξέχασε» ότι μπροστά σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, οι νόμιμοι εκπρόσωποί της κατηγορούσαν τον συνάδελφο για πλαστογραφία, αρνήθηκε ότι ο λόγος απόλυσης ήταν η πλαστογραφία και όλα όσα ειπώθηκαν από τους νομίμους εκπροσώπους τους στο ίδιο το σωματείο και στον εργαζόμενο και απάντησε με μια μόνο φράση ότι ο λόγος απόλυσης του συναδέλφου ήταν «το καλώς νοούμενο συμφέρον του εργοδότη»!!!!

Είναι πρωτόγνωρη η εμπάθεια στο πρόσωπο του συναδέλφου Παναγιώτη Γρηγορά αλλά και ο τρόπος απόλυσής του, ενός συναδέλφου που όχι μόνο ήταν σωστός εργαζόμενος, αλλά εκπλήρωνε και πληρωνόταν για την επιτευξιμότητα των στόχων. Η επιτευξιμότητα των στόχων άραγε δεν είναι « καλώς νοούμενο συμφέρον του εργοδότη»;;;;!!!

Το σωματείο καλεί την εταιρεία αντί να αναζητά λόγους για να “ντύσει με νομιμότητα” την παράνομη απόλυση, να αποκρύψει τη ξεκάθαρη και πρωτόγνωρη εμπάθεια στο πρόσωπό του και να εναλλάσσει δικαιολογίες, να προχωρήσει στην ανάκληση της απόλυσης, διαφορετικά ο δρόμος θα είναι μακρύς…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ, ΑΚΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Share.

Comments are closed.