Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”: 28 Φλεβάρη Απεργούμε για επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

  • Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας στην συνεδρίαση της 14/2 αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες για της 28 Φλεβάρη.
Η φτώχεια μας … Τα κέρδη τους …
Για 19 ημέρες επαρκεί το μηνιαίο εισόδημα για το 60% των νοικοκυριών. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ εκτινάσσουν τα κέρδη τους, τα οποία ξεπέρασαν τα 11 δισ. το 2023.
72,7% των νοικοκυριών μείωσε δαπάνες εξαιτίας των αυξήσεων τιμών στα τρόφιμα. Οι 5 μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι είχαν πάνω από 1,6 δισ. κέρδη (2022)
6 στους 10 μισθωτούς έχουν μισθό κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ μεικτά. Οι τράπεζες εδώ και 10 χρόνια δεν πληρώνουν φόρους!
75% των μισθωτών δεν καλύπτονται από καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες το 2024 αναμένεται να σπάσουν ακόμη ένα ρεκόρ κερδοφορίας πάνω κι από τα 10,3 δισ. ευρώΞέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι. του 2022.
Τις μισές μέρες του χρόνου δουλεύουμε για να πληρώνουμε την εφορία και τις ασφαλιστικές εισφορές Οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν το 2022 αύξηση 75,5% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ.
95% του συνόλου των φόρων πληρώνονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το 2023 η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν αυξημένη κατά 85% σε σχέση με το 2019.
Αδεια Κρατικά ταμεία όταν πρόκειται : για νοσοκομεία, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, των φτωχών, των αγροτών, των επαγγελματιών, για σχολεία, για πανεπιστήμια, για μέτρα προστασίας από πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Το διοικητικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες θα περάσει απ’ όλα τα τμήματα για να οργανώσουμε καλύτερα την συμμετοχή μας στην απεργία.

  • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις μέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και μείς φθηνά τρόφιμα. Υποδεχόμαστε μαζί με όλα τα συνδικάτα της Αθήνας τους αγρότες από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 20/2 στις 6 το απόγευμα.
  • Την Τετάρτη 14/2 έγινε η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας με θέμα την επιχειρησιακή σύμβαση που διεκδικούμε για το 2024-2025. Στην συνάντηση αυτή το σωματείο επιχειρηματολόγησε με στοιχεία για όλα τα άρθρα του πλαισίου. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...