Σωματείο Εργαζομένων στη PFIZER: Απαιτούμε και οι δύο συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση τους στο πλευρό μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Ένα μήνα μετά την απόλυση συναδέλφου στο CDI, οι εργαζόμενοι της Pfizer καλούμαστε να «γιορτάσουμε» τα 4 χρόνια της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη με την επόμενη απόλυση συναδέλφισσας μας από το GBS! Η συνάδελφός μας εργαζόταν στην εταιρεία τους τελευταίους 7 μήνες (5 στον τελευταίο της ρόλο). Η ίδια και άλλοι συνάδελφοι έχουν επανειλημμένα αναφέρει στους προϊσταμένους τους και στο ΡΧ έντονα προβλήματα στη δουλειά τους, όπως υπέρογκο φόρτο εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, πίεση να εργαστούν ημέρες αργίας, συχνά ακυρώνοντας προγραμματισμένες άδειες και κυρίως χειριστική και καταπιεστική συμπεριφορά, από τη manager τους, σε σημείο που να βάζουν τα κλάματα!

Η συνάδελφος, είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε άλλη ομάδα και πήρε απάντηση από τη manager της πως «Απαγορεύεται!!!». Το πιο εξωφρενικό από όλα η manager είχε βάλει τη συνάδελφο σε Performance Improvement Plan, την ίδια στιγμή που την απειλούσε κυριολεκτικά με απόλυση!  Όχι μόνο δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις, όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι υπερωρίες, αλλά, μετά το πέρας του Performance Improvement Plan και ενώ βρισκόταν σε διαδικασία συνεντεύξεων με άλλη ομάδα, η συνάδελφός μας ενημερώθηκε πως απολύεται, για άλλη μια φορά «νύχτα» και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν την παρουσία του PX! Αναγκάστηκε να υπογράψει την απόλυση χωρίς να είναι υποχρεωμένη να το κάνει.

Ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους!

Για άλλη μια φορά η εταιρεία του “Speak up” και του “Courage” απολύει χωρίς δεύτερη σκέψη συνάδελφο, αυτή τη φορά επειδή τόλμησε να αναφέρει την άσκηση ψυχολογικής βίας και την εντατικοποίηση της εργασίας στην ομάδα της, από τη manager  της, πράγμα που, παρεμπιπτόντως, είναι ήδη σε όλους μας κοινό μυστικό! Για άλλη μια φορά, “equity”, “psychological safety” και “courage” πάνε περίπατο!

Δε θα επιτρέψουμε αυτή την απόλυση!

Απαιτούμε και οι δύο συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση τους στο πλευρό μας!

Τέλος στην αυθαιρεσία της εταιρείας, στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου, οργανωνόμαστε στο σωματείο μας και δυναμώνουμε μαζί του!

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...