Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Αχαΐας : Όλοι Απεργούμε στις 18 Φλεβάρη

image_pdfimage_print

Ο νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ με τον “εμπλουτισμό” του νομοσχεδίου Βρούτση της ΝΔ βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και στη μετατροπή της από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση. Χτυπάει την καρδιά του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης που δεν χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και πολύχρονες αιματηρές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο

Είναι ξεκάθαρο πως και στην περίπτωση του ασφαλιστικού γι’ αυτό που κόπτονται είναι η παραπέρα μείωση της πληρωμής από το κράτος και την εργοδοσία της εισφοράς προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που είναι άλλωστε και η ευρωενωσιακή στρατηγική, με την οποία συντάσσονται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός γίνεται για τους εργοδότες φθηνότερος ο εργαζόμενος και το κράτος εξασφαλίζει κονδύλια για την ενίσχυσή τους, αφετέρου στέλνουν τους εργαζόμενους να ασφαλίζονται, να γίνουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να επενδύσουν τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών τους και να τα τζογάρουν χωρίς καμία εγγύηση για το τι θα πάρουν πίσω.

Δε θα κάνουμε πίσω! Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Δικαίωμα σε φάρμακα, εμβόλια, ιατρικές εξετάσεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, προστασία μητρότητας, προστασία από επαγγελματικό κίνδυνο και ασθένεια, και βέβαια σύνταξη γήρατος και αναπηρίας.

Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο που κατατίθεται για ψηφοφορία στη Βουλή με τον οποίο:

  • Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές από το 2010 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις αναπηρικές, στις συντάξεις χηρείας.
  • Ενταφιάζονται οριστικά η 13η και η 14η σύνταξη, μαζί και το ΕΚΑΣ. Διατηρείται και η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί
  • H «εθνική σύνταξη» παραμένει στα 340 έως 384 ευρώ, ενώ το κράτος εγγυάται μόνο αυτή.
  • Για φέτος, η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται κατά 221 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχει δέσμευση πως η συνολική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται, από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016, στο 13% του ΑΕΠ το 2025 και στο 12,5% το 2030.

  Διεκδικούμε:

  • Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • 15% αύξηση στους Βασικούς Μισθούς.
  • Επαναφορά Ειδικών ωραρίων και αδειών. Επαναφορά επιδομάτων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Comments are closed.