Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ Ν. Αττικής: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Δημοσιεύτηκε στις

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη του προέδρου των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, να καλέσει σε απολογία το Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και ΕΚΠ, για την κινητοποίηση που έγινε από του λιμενεργάτες στην COSCO ένα χρόνο πριν, ενάντια στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού για τον ισραηλινό στρατό.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έρχεται, αφού είναι μόλις λίγες μέρες μετά από την επιστροφή της αποστολής αλληλεγγύης συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Δυτική Όχθη για να εκφράσουν εκ μέρους των εργαζομένων της Ελλάδας, την καταδίκη της γενοκτονίας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τη στήριξη του αγώνα των Παλαιστίνιων για το δικαίωμα τους να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους. Σε μια περίοδο που βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ραγδαίο ρυθμό, όπου η χώρα μας “αναβαθμίζεται” διαρκώς από άποψη εγκαταστάσεων των ΝΑΤΟΪκών βάσεων και στρατιωτικά, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπεται σε στόχο αντιποίνων πολλών χωρών.

Στόχο έχουν την δίωξη και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την ευθεία επίθεση στα σωματεία και το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να εκφράζουν έμπρακτα τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται υπό κατοχή, εκμετάλλευση και δέχονται την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Αυτό είναι το “κράτος δικαίου” και η αστική δικαιοσύνη! Για λογαριασμό της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, της ΕΕ δικάζει πρωτοπόρους, αγωνιστές εργάτες για να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους και το λαό να “κάτσουμε φρόνιμοι”, να συνταχθούμε με τους στόχους της πολεμικής οικονομίας, να αποδεχτούμε τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τους μέτρα που χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα και συνολικά κάθε πτυχή της ζωής μας.

Αν νομίζουν ότι με τις διώξεις και τα δικαστήρια θα τα καταφέρουν, είναι γελασμένοι!

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούμαστε!

 Απαιτούμε τώρα:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
  • Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Ερευνητών/τριών Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου: Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ! Να σταματήσει τώρα η δίωξη για την...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Εμπνεόμαστε από τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου

52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - 6:30μμ – ΣΤΟ...

Σωματείο Γυμναστών-Προπονητών Ν. Αττικής: Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΕΚΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ...