Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.): Σε νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος για το Παιδί “Παμμακάριστος”

image_pdfimage_print

Σε νέες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος για το Παιδί “Παμμακάριστος”, επιβεβαιώνοντας  για άλλη μια φορά τι κρύβεται πραγματικά πίσω από το φιλανθρωπικό προσωπείο των διοικήσεων τέτοιων ιδρυμάτων.

Αφού πρώτα απείλησε για άλλη μια φορά τέσσερις εργαζόμενες με νέα σύμβαση με μειωμένους μισθούς και αλλαγές στο ωράριο, προχώρησε σε εκβιαστική και άμεση απόλυση συναδέλφου που αρνήθηκε την υπογραφή της. Μάλιστα, τόσο φιλάνθρωποι είναι στη διοίκηση του Ιδρύματος, που μία από τις συναδέλφους στην οποία επιδίωξε να αλλάξει τη σύμβαση πέρασε πρόσφατα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ μαζί και με την απολυμένη είναι μέλη της προσωρινής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που είναι σε διαδικασία ανασυγκρότησης.

Η σύμβουλος του προέδρου, εκπροσωπώντας τον φυσικά, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κλαδικού
σωματείου του ΣΕΜΙΣΕΑ και με εκπρόσωπο της ΣΕΑΑΝ, χαρακτήρισε ως εργατική δικαιοσύνη τη μείωση των μισθών των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τα 750 ευρώ με τα οποία πληρώνονται οι συγκεκριμένες εργαζόμενες ως “μισθούς άλλων εποχών”, ενώ προσπαθούσε να πείσει για το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση. Μια διοίκηση που “ευχαριστεί” χρόνια τώρα τους εργαζόμενους με απληρωσιές, μειώσεις μισθών, συνδικαλιστικές και μη απολύσεις, σε ένα χώρο που χρειάζεται πολλαπλάσιο προσωπικό εξαιτίας και της φύσης της αναπηρίας των ανθρώπων που εξυπηρετούνται.

Φυσικά, το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά εκτείνεται σε όλες τις ιδιωτικές δομές ειδικές αγωγής
είτε αυτές είναι ΝΠΙΔ όπου κυριαρχεί η απληρωσιά, οι μισθοί πείνας, η τεράστια έλλειψη προσωπικού και
υποδομών, η επιβολή τροφείων στις οικογένειες, είτε είναι αμιγώς ιδιωτικά κέντρα όπου κυριαρχεί η
αυτασφάλιση, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια σε δύο και τρία κέντρα ανά βδομάδα, οι απολύσεις, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, το πέταγμα παιδιών έξω από τα κέντρα αν δεν το σηκώνει η τσέπη τους.

Το ΣΕΜΙΣΕΑ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στη θυσία των
εργαζομένων και της υγείας των παιδιών και των αναπήρων στο βωμό του κέρδους και της επιχειρηματικότητας, να ισχυροποιήσουν το σωματείο τους ώστε πιο δυνατό, πιο συσπειρωμένο να μπορεί να βάζει εμπόδια στα μέτρα κυβερνήσεων, εργοδοτών και διοικήσεων στον κλάδο αλλά και για να διεκδικήσει από θέση ισχύος την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που αποτυπώνει τις δικές μας ανάγκες σε αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, εργασιακά δικαιώματα και στον ελεύθερο χρόνο.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 11:00 στην αίθουσα των λογιστών, Κάνιγγος 27 και στις εκλογές του σωματείου 9-16 Δεκέμβρη 2018.

Comments are closed.