Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α): Όλοι στην απεργία 28 Νοέμβρη.

image_pdfimage_print

Όλοι στην Απεργία στις 28 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30.

Όλοι στη μάχη για να πάρει απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική.

Όλοι στη μάχη για την αποκάλυψη της γραμμής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις 9 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μεταφορά της απεργιακής κινητοποίησης στις 28 Νοέμβρη είναι απάντηση στις προσπάθειες των εργοδοτικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να διασπάσουν το ενιαίο απεργιακό μέτωπο με πλαίσιο πάλης που θέτει μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Μέτωπο που είχε διαμορφωθεί στη βάση των αποφάσεων 27 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, 19 εργατικών κέντρων, 8 Ομοσπονδιών της δύναμης της ΓΣΕΕ αλλά και 237 πρωτοβάθμιων συνδικάτων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Οι ηγεσίες τους κάτω από αυτή την πίεση αναγκάστηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία στο ΕΚΑ στις 14 αντί στις 8 Νοέμβρη που ήταν η αρχική πρόταση και οι ίδιες δυνάμεις στη ΓΣΕΕ ψήφισαν απεργία για τις 28 Νοέμβρη. Παίζουν το γνωστό εκφυλιστικό παιχνίδι των ημερομηνιών σε πλήρη σύμπνοια με τον ΣΕΒ και τους μεγαλοεφοπλιστές, ώστε να υπονομεύσουν το κίνημα που ζητάει αυξήσεις στους μισθούς, που ζητάει να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου ο οποίος δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις. Γι΄ αυτό άλλωστε και η ΓΣΕΕ έβγαλε μια ανακοίνωση που μιλάει γενικά και μόνο για προϋπολογισμό και αναφέρει για τα μάτια του κόσμου κάτι για τις συλλογικές συμβάσεις. Για μας κριτήριο δεν είναι η ημερομηνία, είναι το πλαίσιο πάλης με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Και στον κλάδο μας έχουμε μπουχτίσει από τέτοιες τακτικές εκφυλισμού και διάλυσης!

Και η ΠΟΜΕΕΑ, περιορίζεται να βγάζει καμιά ανακοίνωση στις προκηρυγμένες από τη ΓΣΕΕ απεργίες, οι οποίες βέβαια γίνονται χωρίς καμία συνεδρίαση του Δ.Σ. παρά μόνο με μια συνεννόηση μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου, όπου τοποθετείται μια σφραγίδα και παρουσιάζεται ως απόφαση οργάνου. Και φυσικά όποτε πρόεδρος και αντιπρόεδρος βγάζουν ψευτοαποφάσεις συνήθως καλούν σε κοινό αγώνα με τους εκμεταλλευτές μας, δηλαδή την ένωση των εργοδοτών και τις διοικήσεις των ΝΠΙΔ. Άλλωστε, εδώ και καιρό, που το σωματείο μας παλεύει για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης δεν έχει βγάλει άχνα για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Αφορά τον καθένα μας η κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού. Είναι πρωτοφανές ότι από τότε που εκλέχθηκε το νέο ΔΣ πριν 2 χρόνια και συγκροτήθηκε σε σώμα δεν έχει ξανασυγκληθεί ούτε μια φορά σε συνεδρίαση.

Είναι σε πλήρη σύμπλευση και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Άλλωστε, η ίδια η υφυπουργός κυρία Φωτίου μας διαμήνυσε στην κινητοποίηση του σωματείου που καταθέσαμε την κλαδική σύμβαση, ότι «η κλαδική σύμβαση ίσως να μην συμφέρει τους εργαζόμενους του κλάδου σε ΝΠΙΔ/αμιγώς ιδιωτικά κέντρα». Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε την πάλη για τη διεκδίκηση της υπογραφής της ενάντια στις λογικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που θέλουν τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους απέναντι στους εργοδότες, στηρίζουν την επιχειρηματική δράση, θέλουν με κάθε τρόπο να βάλουν εμπόδια στους εργαζόμενους να ακουμπήσουν στο σωματείο που εκφράζει τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Γιατί για εμάς δεν είναι συμφέρον των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ να μένουν απλήρωτοι ένα και δύο χρόνια ή να βλέπουν τους μισθούς τους να πέφτουν συνεχώς ενώ δουλεύουν χωρίς τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και με λιγότερο προσωπικό σε σχέση με παλαιότερα. Ούτε είναι συμφέρον των εργαζομένων στα αμιγώς ιδιωτικά κέντρα η περιπλανώμενη δωδεκάωρη εργασία, η αυτασφάλιση, οι απλήρωτες επιστημονικές ομάδες κι εποπτείες, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και μέτρων προστασίας της μητρότητας. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε! Ότι βιώνουμε τόσο καιρό στον κλάδο μας, όλες οι μορφές που βρίσκουν για να αυξάνουν οι εργοδότες την κερδοφορία τους εις βάρος μας έχει τη σφραγίδα αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων. Όπως για παράδειγμα η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια, που ουσιαστικά τα νομιμοποίησε είτε και η επαναφορά του νόμου Βρούτση που αποτελεί επίθεση συνολικά στους εργαζομένους καθώς καταργεί την ισχύ και την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης!

Κάνουμε την πρόταση κλαδικής σύμβασης εργαλείο πίεσης των εργοδοτών σε κάθε χώρο δουλειάς, προετοιμάζουμε την κινητοποίησή μας στην ένωση των ιδιοκτητών-εργοδοτών τη μέρα διαπραγμάτευσης και τη μέρα κατάθεσης της πρότασής μας στην Περιφέρεια.

Διαλέγουμε τους συμμάχους μας στη μάχη!

Στην απεργία συντασσόμαστε, κατεβαίνουμε με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Του μόνου πόλου στο εργατικό κίνημα που προτάσσει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, και διεκδικεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους κλάδους της χώρας, αναδεικνύοντας ότι το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων είναι αντιλαϊκό, βάρβαρο, με τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, φοροληστείες, πλειστηριασμούς, μειώσεις στους μισθούς κτλ. Του μόνου πόλου που δε συνθηκολογεί με τα ελάχιστα αλλά προτάσσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων για τις δικές μας ανάγκες.

Συμπορευόμαστε με το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκο κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής, ενάντια στο πετσόκομμα των επιδομάτων και των θεραπειών των ΑμΕΑ.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις – Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις προτάσεις του σωματείου μας! Κατάργηση της αυτασφάλισης, της πλανόδιας εργασίας, της εξαντλητικής εργασιακής ευελιξίας. Μέτρα προστασίας της μητρότητας στις εργαζόμενες με μπλοκάκι με πλήρη κάλυψη του κόστους της ασφάλισης από τους εργοδότες και το κράτος, με άδειες τοκετού και λοχείας, με επίδομα τοκετού, κλπ.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους.

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και καταβολή των χρωστούμενων στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους, στα ΑμΕΑ, στους αυτοαπασχολούμενους. Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα ΑμΕΑ με βάση αυτό που η επιστήμη επιτάσσει.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

  • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις!!!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΜΑΣ, συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου μας την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα Ναπολέων Σουκατζίδης της Ένωσης Λογιστών στην Πλατεία Κάνιγγος (Οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) για να συζητήσουμε τη δράση μας την τελευταία διετία (απολογισμός) και να εκλέξουμε την εφορευτική επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Comments are closed.