Σωματείο Εργαζομένων Royal Olympic: Δε θα αποδεχτούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος της κρίσης, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη του εργοδότη!

image_pdfimage_print

Οι εργαζόμενοι στο ROYAL OLYMPIC δε θα αποδεχτούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος της κρίσης, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη του εργοδότη!

Δε θα ανεχτούμε το σχεδιασμό της κυβέρνησης και των ξενοδόχων να αξιοποιήσουν το φόβο και την αγωνία που έχει προκαλέσει η πανδημία, για να περάσουν όσα αντεργατικά μέτρα δε κατάφεραν τα χρόνια που πέρασαν!

Έχουμε την εμπειρία να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί η ατομική ευθύνη για να αντεπεξέλθει η κοινωνία στη πανδημία  σε ότι αφορά την υγεία αλλά και την οικονομία!

Και βέβαια καταγγέλλουμε τη σημερινή υποκρισία, αφού τόσα χρόνια διαμορφώναμε αιτήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, που όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τα μνημόνια τις έβαλαν σε δεύτερη μοίρα!

Δεν έχουμε αυταπάτες!

Ο εργοδότης μας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, μας είχε και μας έχει γραμμένους στα παλιά του υποδήματα!

Ποτέ δε μας έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα στην ώρα τους!

Εδώ και δεκαετίες για να εξυπηρετήσει άλλοτε οικονομικούς σχεδιασμούς και άλλοτε για να δικαιολογήσει τις φήμες που διαδίδει ότι οι δουλειές δε πάνε καλά, μας παρακρατεί παράνομα τους μισθούς μας από εβδομάδες έως αρκετούς μήνες!

Δύο επισχέσεις έκαναν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και αρκετές καταγγελίες και μηνύσεις στις υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια!

Έτσι και αυτές τις ημέρες, πριν καλά καλά αρχίσει η κρίση της πανδημίας κρατά το μισό προσωπικό απλήρωτο τα δεδουλευμένα του Φλεβάρη, με τη φτηνή δικαιολογία ότι έχουμε μειωμένες εισροές χρημάτων λόγω των ακυρώσεων

Λες και δεν υπάρχουν χρήματα από όλους τους προηγούμενους μήνες – χρόνια με πληρότητες που άγγιζαν το 100 %!

Λες και όλοι αυτοί οι πελάτες που διάλεξαν το ROYAL OLYMPIC, δεν τους κοιμίζαμε, ταΐζαμε, ποτίζαμε εμείς οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οπότε δε ξέρουμε τα εκατομμύρια τζίρο που έκανε κάθε χρόνο η επιχείρηση!

Ας προετοιμαστούν οι συνάδελφοι για το τι θα επακολουθήσει μετά!

Με τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες!

Με τη στάση που κρατά ο εργοδότης όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με τα εργασιακά μας δικαιώματα!

Ήταν ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης 5αστερου στην Αττική που επέβαλε μονομερώς εργασία το 2011 στους εργαζόμενους!

Ήταν ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης 5αστερου στην Αττική που έριξε όλα τα βάρη στους εργαζόμενους για αρκετά χρόνια, παρακρατώντας τους μέχρι και 5 μηνιάτικα, την ίδια ώρα που καταργούσε παράνομα εργασιακά δικαιώματα και κανόνες για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων προκειμένου να μειώσει το εργατικό κόστος, που εντατικοποιούσε την εργασία τόσο πολύ με εκ περιτροπής συμβάσεις με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρότατα εργατικά ατυχήματα!

Είναι αυτός που αρνείται έστω και να διαβουλευθεί, να συζητήσει για Επιχειρησιακή Σύμβαση που του καταθέτουμε συνεχώς απαξιώνοντας με τη στάση του το Σωματείο των εργαζομένων και συνάμα που προσπαθεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική μας παρέμβαση, ποινικοποιώντας τη δράση μας με μηνύσεις, απειλώντας μέλος του ΔΣ με μειωμένα μεροκάματα και απόλυση για να μη διεκδικεί το μισάωρο διάλειμμα, δίνοντας εντολή σε προϊστάμενο να εξαπολύει ψευδής ειδήσεις και συκοφαντίες για να πλήξει το κύρος του Σωματείου!

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Comments are closed.