Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας : 18 Αυγούστου Θεατρική παράσταση στο κηποθέατρο Πρέβεζας

0

 ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 20:30 – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Trio Lumpen – Η Φράουλα» σε Κείμενα – σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης.

Παίζουν Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

          Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.

          Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam” και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει τη πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας.

          Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».

          Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.

                ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.